Arnaud de Puineuf, Groupe Innatis:

"Honeycrunch breidt assortiment uit met 100% kartonnen bakjes"

Sinds een paar weken is het ras Honeycrunch club verkrijgbaar in recyclebare bakjes die volledig van karton zijn gemaakt. “We hebben dit nieuwe assortiment verpakkingen ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de sterke vraag van consumenten en van onze Europese klanten die alternatieven voor plastic verpakkingen zochten,” legt marketingdirecteur van de Innatis Group Arnaud de Puineuf uit.

“Het was voor ons belangrijk om eerst dit soort oplossingen voor een clubras aan te bieden. We hebben voor onze appelen altijd de Naturalvi kraft papieren verpakkingen gebruikt, maar Honeycrunch is het eerste ras van de Innatis Group dat wordt verkocht in 100% kartonnen bakjes. We hebben voor Honeycrunch gekozen, deels omdat het een vroeg ras is en het eerste van onze clubrassen op de markt op Europees niveau. Daarnaast is Duitsland een dominante markt voor dit ras en de vraag van onze Duitse klanten naar dit soort kartonnen verpakkingen sinds vorig jaar steeds groter,” legt Arnaud uit.

Honeycrunch is momenteel beschikbaar in 3 verschillende formaten, waaronder in 4F 70/80mm-bakjes, 4F 75/85mm-bakjes en 6F 70/80mm-bakjes. “We zijn een week geleden begonnen met het verpakken in dit formaat voor verschillende Europese bestemmingen. Het is een uitbreiding van onze betrokkenheid bij het Eco Responsible Orchards certificaat en onze HEV 3-certificering, die alle boomgaarden van de Innatis Group hebben.”

Volgens Arnaud is het aanbieden van de Honeycrunch in kartonnen bakjes slechts een eerste stap in de richting van een nieuwe verpakkingsbenadering van Innatis. “We beginnen met de Honeycrunch en daarna – in de loop van het jaar – volgen andere rassen als de Choupette, Lolipop en Zingy met een zelfde soort verpakking. We willen deze oplossing geleidelijk voor het hele aanbod van Innatis doorvoeren.”

Voor meer informatie:
Arnaud de Puineuf
Groupe Innatis
Telefoonnummer: +33 (2) 41 37 70 09
Arnaud.depuineuf@pomanjou.fr
www.pomanjou.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven