Aardappelrassen Lady Anna, Celtiane en Gwennie zijn nu Demain la Terre gecertificeerd

Voortaan is het mogelijk om in december aardappelen te consumeren die zijn gecertificeerd als Demain la Terre. Pomliberty is lid geworden van Demain la Terre in 2017. Voor Sandrine Tual, marketing- en communicatiemanager van het bedrijf, is de deelname aan de aanpak onderdeel van een logische volgende stap omdat deze perfect aansluit bij de waarden van het bedrijf. “Onze beleidslijn is altijd geweest om onze producten te verkopen en tegelijkertijd een eerlijke vergoeding te garanderen voor de telers met wie we samenwerken. Ook vóór we tot de organisatie toetraden, waren we al toegewijd aan een MVO-aanpak voor ‘alle aardappelliefhebbers,’ die uit zowel telers als eindgebruikers bestaan en die we als partners beschouwen. Het respecteren van het product en onze telers heeft altijd deel uitgemaakt van ons DNA. ”

Drie rassen zijn nu Demain la Terre gecertificeerd
Drie rassen zijn geselecteerd die als eerste de kleuren van het Demain la Terre-logo weer gaan geven. “Alle telers met wie we samenwerken, zijn momenteel Demain la Terre gecertificeerd. Maar op marketingniveau kunnen we niet de hele teelt in één keer omzetten naar dit label, we moeten geleidelijk te werk gaan. Daarom hebben we besloten om te beginnen met Lady Anna, een ras dat geschikt is voor frites; Celtiane, een vastkokend ras, en ook Gwennie, een ras dat staat voor 'eenvoud in de keuken'. De eerste twee rassen worden sinds december afgezet en Gwennie zal begin 2020 afgezet worden,” legt Sandrine uit.

Veel pedagogische ondersteuning
Als verpakker en marketeer benadrukt Sandrine het werk van pedagogische ondersteuning dat rond de Demain la Terre-certificering moet gebeuren. “We communiceren met onze klanten over het belang om voor deze producten te kiezen en op welke manier ze aan de vraag voldoen. Dit vereist veel pedagogische ondersteuning. De organisatie werkt op deze manier en wij zijn degenen die de informatie aan onze klanten moeten doorgeven. Tot nu toe is dit goed ontvangen. Onze klanten zien Demain la Terre als een certificaat waarvoor lange tijd achtergrondwerkzaamheden voor nodig zullen zijn. Er is grote belangstelling voor de aanpak en we hebben er alleen maar positieve feedback over gekregen. ”

Over Pomliberty
Pomliberty is zowel teler als verpakker van aardappelen. Het bedrijf is gevestigd in Picardië, een voor aardappelen historische regio waar ongeveer 60% van de Franse aardappelen wordt geteeld. Het bedrijf wordt geleid door twee telers: Arnaud Lambert, verantwoordelijk voor het commerciële gedeelte, en Thomas Ducamps, verantwoordelijk voor het gedeelte dat over de teelt gaat. Pomliberty bestaat uit zo’n 25 telers samen die op ongeveer 900 hectare telen, meestal gelegen binnen een straal van 30 km rond het verpakkingscentrum. Dit jaar heeft Pomliberty 35.000 ton gewassen en verpakte aardappelen afgezet. Het richt zich voornamelijk op groothandelaren, 80% van de klanten. De resterende 20% van de klanten zijn supermarkten.

Voor meer informatie:
Pomliberty
ZA Saint-Sulpice
1 rue Arthur Rimbaud
80400 Ham
Telefoonnummer: +33 (0)3 22 88 31 39
accueil@pomliberty.fr
www.pomliberty.fr

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven