Rode kiwi's winnen terrein

"De vraag die in zo'n korte tijd is ontstaan, is verrassend"

De rode kiwi’s hebben het dit seizoen buitengewoon goed gedaan en er komt steeds meer vraag naar. Het lijkt er dan ook op dat dit fruit zijn ruimte op de markten heeft veroverd.

"Toen we de gele kiwi's lanceerden, duurde het jaren voordat de consument hier vertrouwd mee was. Met de Oriental Red rode kiwi’s is de responstijd op de markt drastisch verminderd om verschillende redenen: de markt is meer geneigd om kiwi's als een categorie te beschouwen en daarom nieuwe voorstellen te verwelkomen en consumenten stellen prijs op fruit van hoge kwaliteit en letten minder op de prijs. Snellere communicatiesystemen zorgen voor een grotere merkbekendheid voor Jingold. De vraag die in zo'n korte tijd is ontstaan, is verrassend, zelfs zo zeer dat we haast geen tijd meer hebben om te wachten totdat het fruit de nieuwe aanplant kan worden geoogst”, aldus Alessandro Fornari van Jingold.

De markt bruist van de rode kiwi's. "Consumenten zijn op zoek naar fruit dat aan hun verwachtingen voldoet of deze overtreft. We zien het bij zoveel dingen en waarom zou dat niet het geval zijn voor groenten en fruit? Het is namelijk zo dat als je een rode Jingold-kiwi proeft, er een wereld voor je opengaat en je er direct nog eentje wil. Dit maakt het mogelijk om meer waarde te creëren voor de consument en dus voor de distributeur en de telers", zegt Fornari.

Oriental Red is een ras dat voortkomt uit een lang onderzoeksproject en de belangrijkste kenmerken zijn, naast het rode hart, de zoete en exotische smaak en de uitstekende houdbaarheid. "Het ras is bekroond met de Innovation Award als de beste innovatie van het jaar op Fruit Logistica 2019 in Berlijn en moet niet worden verward met andere soorten rode kiwi's, die kenmerken hebben die meer geschikt zijn voor hobbyteelt dan voor grootschalige ontwikkeling", benadrukt Fornari.

Het team van Jingold: Federico Milanese, Patrizio Neri, Alessandro Fornari en Moreno Armuzzi

Tot nu toe is in Italië ongeveer 100 hectare met Oriental Red kiwi’s geplant, dat geleidelijk in productie zal gaan. Het eerste ontwikkelingsplan is om tot 100 hectare per jaar voor te bereiden op de komende twee jaar. "We willen onszelf de tijd geven om de teelt vanuit een agronomisch oogpunt te perfectioneren, om het volledige potentieel van het fruit te benutten en aan het eind van volgend jaar zal het plantenprogramma op middellange termijn geregeld worden", zegt Fornari.

"De eerste hoeveelheden zijn dit jaar op de markt gebracht en worden momenteel op de Europese markten verdeeld, voornamelijk in Duitsland, met enkele batches voor overzeese bestemmingen, waar Jingold een stabiele markt heeft. We wilden de klanten die jarenlang hebben bijgedragen aan de groei van het Jingold kiwifruit-merk de prioriteit geven en samen  en ons en hun concurrentievermogen vergroten", concludeert Fornari.

Voor meer informatie:
Jingold SpA 
Via Turati 650
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 317476
Fax: (+39) 0547 417514
Web: www.jingold.it

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven