Kerala vraagt 460 ton

India importeert deze week meer Egyptische uien

Om de exploderende prijzen een halt toe te roepen, zullen deze week Egyptische uien in Mumbai worden geïmporteerd. Verschillende staten hebben in dit verband een brief gestuurd naar de National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India (NAFED), een organisatie van afzetcoöperaties voor tuinbouwproducten in India.

Kerala had om 460 ton uien gevraagd. De staat wees er in de brief aan de NAFED op dat hier 115 ton per week nodig is. Hiervan zal 300 ton worden aangekocht door de Civil Supplies Corporation en 160 ton door Horticorp.

De uien zullen tussen 10 en 17 december naar de haven van Mumbai worden verladen. Volgens NAFED zal de uienprijs in Mumbai worden vastgesteld op een niveau tussen € 0,76 en € 0,82. Wanneer de uien naar Kerala worden verladen, kan de prijs met een paar cent stijgen.

Het was de centrale overheid die besloot om 150.000 ton Egyptische uien te importeren. 20.000 ton zal deze week aankomen. De Metals and Minerals Trading Corporation (MMTC) is belast met de import van uien en NAFED is verantwoordelijk voor levering aan de staten.

Bron: engels.mathrubhumi.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven