vanaf nu 'tropische avocado's'

'Makeover' voor Greenskin-avocado's

Eerder dit jaar werkten de grootste spelers binnen de Greenskinmarkt, waaronder WP Produce, samen met Moxxy Marketing en het door de USDA gesubsidieerde Executive Service Corps (IESC)-programma om meer inzicht in de wensen van de consument met betrekking tot avocado's te krijgen. Hoewel het fruit al zeer bekend is in het zuidoosten van de Verenigde Staten, is het in de rest van het land pas net in opkomst. Het onderzoek wees uit dat er zeker belangstelling voor deze avocado's is maar dat de naam 'Greenskin' de consument over het algemeen niet echt aantrekkelijk in de oren klinkt.

Chris Gonzalez, vicedirecteur sales bij WP Produce: "Het onderzoek vond plaats in Houston en San Diego, regio's waarvan de inwoners bekend staan als avocadoliefhebbers en waar de vraag naar het product sterk is. Op basis van de feedback die we van de consumenten kregen, kwamen we tot de conclusie dat we dit geweldige ras beter een nieuwe naam konden geven. We besloten het daarom te vermarkten als 'tropische avocado'. Tot nu toe is de respons van zowel consumenten als retailers zeer positief geweest." 

Meerdere herkomstgebieden
Tropische avocado's groeien in het weelderige klimaat van Florida en de Dominicaanse Republiek. Het ras wordt al lange tijd in Florida geteeld maar de recente orkanen en uitbraken van plantenziektes hebben de beschikbare aantallen die uit deze staat afkomstig zijn sterk gereduceerd. 

"Voor ons is het avocadoseizoen in oktober sterk van start gegaan," zegt Gonzalez. "We verladen ons fruit naar alle delen van de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico. Het merendeel van ons fruit is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, dat jaarrond avocado's aan kan voeren. We vullen ons programma acht maanden per jaar aan met avocado's uit Florida, waarvan het hoogseizoen van juli tot oktober duurt." 

De tropische avocado's die in de Dominicaanse Republiek worden geteeld, zijn afkomstig uit een bergachtige regio. "Dankzij de hoge ligging is de temperatuur er lager dan in Florida. Hierdoor smaken Dominicaanse avocado's iets anders dan die uit Florida. Het fruit uit beide herkomstgebieden is echter goed herkenbaar voor de consument en heeft een heerlijke, hartige smaak. Onze foodservice- en retailpartners waarderen ons gevarieerde aanbod en de lange periode van beschikbaarheid," legt Gonzalez uit. 

De aanvoer uit de Dominicaanse Republiek is vergelijkbaar met voorgaande seizoenen. "We hebben onze eigen teeltbedrijven, waardoor we de kwaliteit van boomgaard tot bezorging kunnen monitoren. We nemen ook avocado's af bij andere partners in het land waardoor we een grote beschikbaarheid hebben. De maten zijn ook vergelijkbaar met andere jaren," zegt hij. 

Vraag neemt toe
De vraag naar avocado's neemt toe en dat geldt ook voor deze tropische variant. Gonzalez: "De vraag groeit het sterkst aan de westkust en dan met name in Californië maar ook in Texas zien we de vraag toenemen. We verwachten dat de vraag de komende tijd alleen nog maar verder zal groeien. Tropische avocado's vertegenwoordigen momenteel maar 5% van de totale avocadomarkt en er is dus nog veel ruimte voor groei."

"We richten ons op het voorlichten van consumenten en retailers over tropische avocado's, hun bijzondere kenmerken en hoe men kan bepalen of ze rijp zijn, aangezien ze hun prachtige groene kleur behouden tijdens het rijpingsproces," legt Gonzalez uit. "Tropische avocado's kunnen op andere manieren worden bereid dan Hass-avocado's dankzij hun romige textuur. Ze zijn geschikt om te worden verwerkt in salades, smoothies, sandwiches en zelfs in minder voor de hand liggende gerechten als soepen en ijs. Tropische avocado's zijn niet bedoeld om met Hass te concurreren maar moeten eerder worden beschouwd als een aparte categorie. Consumenten kunnen dit ras op andere manieren gebruiken, waardoor de vraag naar het product alleen maar verder toe zal nemen."  

Rechts: Chris Gonzalez, vicedirecteur sales bij WP Produce.

Voor meer informatie:
Chris Gonzales
WP Produce
Tel: +1 (305) 326-8333
Email: chris@wpproduce.com
www.wpproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.