Cardioloog Geoffrey Barnes:

Tekort aan vitamine K kan leiden tot cognitieve achteruitgang

Volgens een in het blad Nutrients verschenen onderzoek presteren volwassenen die meer vitamine K binnenkrijgen beter tijdens cognitieve testen. Hieruit blijkt dat het dus niet alleen voor kinderen van belang is om voldoende groenten te eten maar dat ook volwassen moeten zorgen dat ze genoeg vitamine K binnenkrijgen. 

Een tekort aan vitamine K kan leiden tot leeftijdgebonden aandoeningen, zoals een afnemende mobiliteit, hartgezondheid en cognitieve functie. De vitamine houdt botten en kraakbeen gezond en gaat de vorming van bloedstolsels tegen. 

Bladgroenten zijn volgens cardioloog Geoffrey Barnes van de Universiteit van Michigan een goede bron van vitamine K. Hij vertelt dat het belangrijk is om iedere dag een vaste hoeveelheid bladgroenten te eten. 

Groenten zoals kool, boerenkool, broccoli, spruiten, spinazie en groene asperges zijn rijk aan vitamine K. Een woordvoerder van de Academy of Nutrition and Dietetics raadt aan om wat vet aan de groenten toe te voegen om de opname van vitamine K te bevorderen. 

Bron: onegreenplanet.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven