Keten stopt verkoop plastic zakjes

Carrefour lanceert nieuw assortiment zakken voor groenten en fruit

Supermarktketen Carrefour heeft een nieuw assortiment zakken gelanceerd: de 'ocean bags'. Deze zakken zijn gemaakt van zeeafval en kunnen gebruikt worden door consumenten voor hun boodschappen en groenten en fruit in bulk. De lancering is onderdeel van het 'Act for Food-programma' van Carrefour, waarmee de keten zich onder andere inzet om plastic te bestrijden. Carrefour is ook van plan de plastic zakjes te verwijderen die aan de kassa worden verkocht voor 10 cent.

Alternatief 
Als alternatief voor het plastic stapt de keten steeds meer over op duurzame alternatieven. Dit nieuwe aanbod is dan ook een aanvulling op andere alternatieven, zoals de zakken van biokatoen, die al beschikbaar zijn in twee modellen: als draagtas en als zakjes voor groenten en fruit. Carrefour streeft naar 100% recycleerbare verpakkingen voor Carrefour-producten in 2025. 

Assortiment 
Het assortiment duurzame tassen die gemaakt zijn van zeeafval bestaat uit een totebag, een opvouwbare tas en een trolleytas. Deze zullen beschikbaar zijn in 2020. Het assortiment aan alternatieven in biokatoen en jute zijn sinds september 2019 al beschikbaar bij Carrefour. Dit assortiment bestaat uit een grote boodschappentas van biokatoen met dubbele handgreep voor het gebruiksgemak, twee maten biokatoenen zakjes voor het verpakken van groenten en fruit en een jutezak eveneens ontworpen voor het verpakken van groenten en fruit.

Bron: Carrefour


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven