Spanje: consumptie bio +25%

Eén van de Spaanse sectoren die ondanks de crisis groeit, is de biologische markt. In de Catalaanse regio Tierras de la Ebro zien telers een omzetgroei van 25%. De productie laat de afgelopen jaren een geleidelijke stijging zien, maar in de laatste maanden heeft het een vlucht genomen. Deze stijging is niet slecht voor een tak die zonder beschermingsmiddelen werkt.

Manel Batalla, eigenaar van een biologische winkel in Tortosa, bevestigt dat biologische groenten en fruit beter verkoopt dan andere producten. Volgens UOC adviseur Juanjo Cáceres heeft de sector zijn groei te danken aan de bewustwording van klanten in gezonde producten. Hij signaleert een toenemende groep van goed geïnformeerde medioren die iets meer geld te besteden hebben.

Het gebied voor biologische landbouw in Catalonië is dit jaar met 10% gestegen. In de provincie Tarragona worden ecologische producten op 10.000 hectare verbouwd.


Bron: EFEverde

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.