Robert Reck-Heinrich van CargoPlast

"Forse omzetstijging door telers die direct afzetten"

Parallel aan de toenemende keuze aan productverpakkingen is er de laatste jaren ook vooruitgang geboekt op het terrein van bulkverpakkingen. In dit marktsegment is er ook steeds meer vraag naar verantwoorde herbruikbare oplossingen die zowel aantrekkelijk als efficiënt zijn. 

CargoPlast ziet daarnaast dat directe afzet duidelijk in opkomst is. "We willen geschikte oplossingen leveren voor het groeiend aantal hardfruittelers dat producten rechtstreeks verkoopt," legt directeur Robert Reck-Heinrich uit. 

Het bedrijf is gevestigd in de buurt van de Bodensee, het centrum van de Duitse appelsector. Het bedrijf heeft haar activiteiten binnen de segmenten groothandel en directe afzet de afgelopen jaren flink uitgebreid. Reck-Heinrich benadrukt nogmaals dat de vraag naar herbruikbare verpakkingen duidelijk toeneemt.  

Steeds meer appeltelers richten zich op directe afzet omdat de groothandelsprijzen momenteel eenvoudigweg niet winstgevend genoeg zijn. "Telers zijn zich in toenemende mate bewust van het feit dat zij op deze manier interessante aantallen af kunnen zetten en betere marges kunnen behalen."

Robert Reck-Heinrich presenteert de twee herbruikbare oplossingen  voor direct marketing en groothandel tijdens de expoSE in Karlsruhe. 

Volgens Reck-Heinrich heeft de doelgroep behoefte aan haar eigen verpakkingen. "Deze moeten zo aantrekkelijk en efficiënt mogelijk zijn zodat men zijn boerderijwinkel zo voordelig mogelijk in kan richten. Onze multi-passage pallets van polymeer in houtlook voldoen perfect aan deze eisen. We kunnen de klant niet alleen de kratten leveren maar ook de bijbehorende display."

Clever Fresh: effectief en solide
Naast herbruikbare systemen voor direct marketing-doeleinden biedt CargoPlast samen met fabrikant Bekuplast ook efficiënte oplossingen voor de groothandel aan. Reck-Heinrich: "Ons Clever Fresh-systeem is al jarenlang een grote hit. Deze oplossing is doeltreffend en solide en is bovendien ruimtebesparend. Het systeem kan in iedere gewenste kleur worden geleverd. Hoewel de oplossing niet de goedkoopste op de markt is, is zij wel kwalitatief hoogwaardig."

 

Het team van CargoPlast bedient grote klanten in de AGF-sector en neemt daarom deel aan vakbeurzen in heel Duitsland van Fruchtwelt Bodensee, InterAspa en expoSE tot Fruit Logistica. Op de foto: Markus Zahn, Robert Reck-Heinrich en Andreas Goslar tijdens Fruit Logistica 2019. 

In heel het land vertegenwoordigd
Dankzij de samenwerking met de twee eerder genoemde zeer bekende fabrikanten heeft CargoPlast zich in de loop der jaren kunnen positioneren als een toonaangevende leverancier in Duitsland, die momenteel in twee sectoren actief is: groothandel en direct marketing. "Buiten het Bodensee-gebied zijn we ook in de rest van Duitsland goed vertegenwoordigd van het Alte Land tot aan Rijnland en zelfs in Zwitserland. Alleen in het oosten van het land zijn we nog op zoek naar een betrouwbare verkooppartner."

Polymeer display in houtlook.

Noodtoestand in appelsector
Ondanks de uitdagende situatie op de markt is het in Salem gevestigde bedrijf zeer goed voorbereid op de komende jaren, zegt Reck-Heinrich. "De prijzendruk op de teler neemt steeds verder toe. De hele appelsector verkeert in een soort noodtoestand omdat er simpelweg te veel product wordt geïmporteerd tijdens het binnenlandse seizoen. Ik ben er daarom van overtuigd dat sommige telers de komende jaren zullen blijven kiezen voor directe verkoop en behoefte zullen hebben aan onze krattensystemen."

 

Voor meer informatie:
Cargo Plast® GmbH
GF: Robert Reck-Heinrich
In Oberwiesen 23
88682 Salem, DE
+49 (0)7553 82 77 888
info@cargoplast.eu  
www.cargoplast.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.