Karaman uit Karlsruhe gaat eigen snijafdeling opzetten voor horeca

In 2003 richtte Baris Karaman uit Karlsruhe de gelijknamige groothandel op. Na twaalf jaar lang als tussenpersoon te hebben gewerkt, startte hij in 2015 met de bevoorrading van lokale restauranthouders. Sindsdien heeft hij snel naam gemaakt in de omgeving maar ook daarbuiten. In minder dan twee jaar tijd slaagde hij erin zijn omzet met 60-70% te verhogen. 

Sinds de oprichting van zijn bedrijf heeft Karaman zich geleidelijk aan gespecialiseerd in de 'just-in-time'-levering van producten aan restaurants en niet zonder succes. "Alleen dit jaar al hebben we er weer een groot aantal nieuwe klanten bij gekregen. We weten uit ervaring dat minstens 60% van deze nieuwe klanten ook in de toekomst producten bij ons af zullen blijven nemen. Onder de nieuwe klanten bevinden zich ook veel startende ondernemingen, die veelal kleinere aantallen inkopen, maar ook restaurantketens met diverse vestigingen die dagelijks door ons worden bevoorraad en die we tot onze grootste klanten rekenen. Het zijn met name deze klanten die afhankelijk zijn van uitbreiding en die samen met ons willen groeien. Andere ontwikkelingsgebieden voor ons zijn kantoren en bedrijfskantines."

Baris Karaman (r) samen met een medewerker tijdens het bezoek van FreshPlaza aan de groothandelsmarkt in november 2018. De ambitieuze ondernemer heeft momenteel negen mensen in dienst. 

Bestaande leveringsgebied uitgebreid
Om haar snel groeiende klantenbestand nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft de onderneming haar capaciteit succesvol uitgebreid, legt Karaman uit. "Het is ons doel om nog meer uit het leveringsgebied te halen. We richten ons niet uitsluitend op het werven van nieuwe klanten in Karlsruhe en omgeving maar we breiden het leveringsgebied rondom ons hoofdkwartier eveneens uit. Momenteel leveren we aan cateraars in Karlsruhe, Bruchsal, Südbaden en zijn we tot aan het Zwarte Woud goed vertegenwoordigd."

Een toegevoegde waarde in de gastronomie is de productie en levering van gesneden groenten, salades en fruit. De afgelopen jaren heeft dit convenience-segment snel terrein gewonnen op de Duitse markt. "We kopen onze voorgesneden producten nu nog steeds in maar het zal niet lang meer duren voordat we zelf een productiefaciliteit beginnen. Op de markt is duidelijk sprake van een trend op het gebied van panklare producten en het is één van onze strategische doelen om aan deze vraag van onze klanten tegemoet te komen." Dit bedrijfsonderdeel zal niet noodzakelijk gevestigd worden op de groothandelsmarkt maar zal elders worden ondergebracht," voegt Karaman eraan toe. 

Links: Verschillende kiemgroenten (biet, china rose en alfalfa) waar jaarrond vraag naar is. Met dit exotische assortiment groenten en fruit hoopt de leverancier zijn groeiende clientèle meer waarde te kunnen bieden.

Eigen snijderij
Het hoofdkwartier op de Karlsruher Großmarkt werd nog niet uitgebreid maar biedt nog wel ruimte voor verder capaciteitsverhoging. "We hebben nog de mogelijkheid om net zo hard te groeien als dit jaar. Daarnaast werken we met zogenaamde 'just-in-time'-levering aan onze klanten waardoor we onze voorraden zo laag mogelijk kunnen houden."

Voor meer informatie:
Karaman - Obst & Gemüse Großhandel
Inh. Baris Karaman
Weinweg 43 (Großmarkt)
D-76137 Karlsruhe
Tel.: 0721 / 961 41 28 - 0
Fax: 0721 / 961 41 28 - 10
b.karaman@karaman-ka.de  
www.karaman-ka.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.