Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Berlijnse start-up Infarm verovert de Verenigde Staten

Het leveren van verse kruiden en sla aan consumenten zonder lange transittijden is de gedachte achter het Urban Farming concept van de Duitse start-up Infarm. Deze jonge onderneming is op weg om ook de Amerikaanse markt te veroveren en zal nauw gaan samenwerken met de supermarktketen Kroger. 

Klik hier voor een kort filmpje (Duits gesproken).

'Midden in grote steden, zoals Parijs, kunnen groenten op deze manier beschermd tegen milieu-invloeden worden geteeld. De kassen met meerdere lagen lijken op glazen koelkasten. Speciale voedingstoffen en verlichting bevorderen de groei van de gewassen," zegt Florian Cointet, regiomanager bij Infarm.

"Het voordeel van Infarm is dat de planten nog leven en niet in plastic verpakt op hun bestemming aankomen. Consumenten kunnen zo van een echt vers product genieten dat boordevol voedingstoffen en smaak zit."

Infarm-kas op een verkooppunt / Foto: Infarm 

Volgens het bedrijf zijn de prijzen gelijk aan of lager dan die van vergelijkbare producten die van andere plaatsen moeten worden aangevoerd. Het feit dat de producten ter plaatse worden geteeld levert een besparing van transport- en verpakkingskosten op. Het decoratieve aspect van de kassen in de winkel krijgt de klant op de koop toe.

De producten van Infarm zijn van premium kwaliteit en hebben een andere uitstraling, smaak en textuur. De start-up streeft ernaar om steden over heel de wereld te helpen hun inwoners te voeden en  ecologische voetafdruk te verkleinen. Infarm wordt gesteund door investeerders.

 

Bron: Reuters

Voor meer informatie:
InFarm – Indoor Urban Farming GmbH
Glogauerstr. 6
10999 Berlin
Tel: +49 (30) 9919165 90
E-Mail: info@infarm.com  
www.infarm.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven