Zevenduizendste vrachtwagen voor Litouwse Girterka Logistics

De Europese vrachtvervoerder Girteka Logistics heeft de aanschaf van haar zevenduizendste vrachtwagen aangekondigd. Hoewel de Europese vrachtvervoersector nog altijd sterk gefragmenteerd is, maakt Girteka Logistics een continue groei door dankzij investeringen in personeel, technologie, een milieuvriendelijk wagenpark en haar activiteiten.

"Brexit, EU-regelgeving en potentieel afzwakkende economieën raken ook onze sector. Met onze omvang en interne proceservaring vinden we steeds manieren om deze veranderingen het hoofd te bieden, ons werk goed te blijven doen en zo milieuvriendelijk mogelijk te werken," zegt Kristian Kaas Mortensen, hoofd strategische partnerschappen bij Girteka Logistics.  

Girteka heeft haar wagenpark uitgebreid tot 7.000 vrachtwagens in 2019. Tegenwoordig bestaat het grootste deel van haar vloot uit Volvo FH-vrachtwagens. De uitbreiding houdt hier echter niet op want Girteka is van plan om in 2021 over een wagenpark van 10.000 vrachtwagens en 20.000 chauffeurs te beschikken met Volvo Trucks als haar voornaamste partner. 

Mindaugas Paulauskas, CTO bij Girteka Logistics; Jarkko Aine, directeur van Volvo Trucks Litouwen; Kristian Kaas Mortensen, hoofd strategische partnerschappen bij Girteka Logistics.

“We zijn enorm trots dat we als zevenduizendste vrachtwagen een Volvo FH bij Girteka af mogen leveren," zegt Roger Alm, directeur van Volvo Trucks. "Dit onderstreept onze goede samenwerking en het feit dat we vrachtwagens leveren met een lager brandstofverbruik en een hoge mate van comfort, zodat dit bedrijf, dat tot de grootste wegtransporteurs in Europa behoort, een duurzame toekomst tegemoet kan gaan." 

De grootste Europese bedrijven zijn op zoek naar een consistente kwaliteit en hoog niveau van duurzaamheid bij de keuze voor een transporteur. De Europese transportsector is zeer gefragmenteerd en omdat Girteka Logistics over de grootste vloot vrachtwagens in Europa beschikt, kan zij concurreren op kwaliteit, technologie en duurzaamheid.  

"We zijn blij Girteka deze speciale Volvo FH-vrachtwagens te leveren. Deze mijlpaal benadrukt onze jarenlange samenwerking die te danken is aan de buitengewone klantenservice van Volvo en de toonaangevende zuinigheid, veiligheid en comfort van FH- vrachtwagens," zegt Jarkko Aine, van Volvo Trucks Litouwen.

"Als één van de grootste spelers in de Europese vrachtvervoerssector beschouwen we onze schaal en proceskwaliteit als onze grootste pluspunten. Door deze schaal te benutten, proberen we sneller te groeien dan onze concurrenten. We zijn nu in staat om wekelijks meer dan 100 nieuwe chauffeurs in te huren," voegt Mindaugas Paulauskas van Girteka Logistics er tot slot aan toe. 

 

Voor meer informatie:
Kristian Kaas Mortensen
Girteka Logistics
Tel: +370 6111 3344
Email: kkm@girteka.eu 
www.girteka.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven