Grootte en kwaliteit zien er nog steeds goed uit

Druivenoogst in de noordelijke provincies Zuid-Afrika vertraagd door regen

In de noordelijke provincies zijn de volumes iets minder door de aanhoudende zomerregens die naar verluidt hardnekkig zijn. Volgens SATI zien de grootte en de kwaliteit van de druiven er nog steeds goed uit. Ze blijven variëteiten verpakken zoals Midnight Beauty, Tawny Seedless, Prime en Starlight.

Ondertussen is in de Orange River regio begonnen met het verpakken onder optimale weersomstandigheden, wat leidt tot druiven en bessen van goede kwaliteit. Producenten verpakken Early Sweet, Prime en Flame. Cultivars die de komende twee weken volgen zijn Midnight Beauty, Ralli Seedless, Tawny Seedless en Sugraone.

Olifants River is vorige week ook begonnen met het verpakken van Tawny Seedless, gevolgd door Flame deze week. De eerste aanwijzingen zijn dat de wijnstokken zich herstellen na de recente droogte.

De vroege delen van Berg Rivier zullen naar verwachting beginnen met het oogsten van Flame and Prime in week 51 terwijl Hex River zich klaarmaakt om te beginnen met Starlight in week 51. Hex Rivier zal naar verwachting in week 51 beginnen met het oogsten van Flame en Prime.

Op 18 oktober 2019 publiceerde SATI de eerste Gewasraming voor het seizoen 2019/2020: tussen 61 mln en 67,8 mln dozen van 4,5 kg.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.