Mexico behoudt positie als 's werelds grootste avocado-exporteur

Ook in 2018 was Mexico 's werelds grootste avocado-exporteur. Andere grote exporteurs waren Spanje, Chili, de VS, Kenia, Zuid-Afrika en Colombia. 

De afgelopen vijf jaar heeft de wereldwijde avocado-import een groei van 18% per jaar doorgemaakt. In totaal werden er in 2018 2,5 mln avocado's ter waarde van €5,5 mld geïmporteerd. Meer dan 55% van de wereldwijde import was bestemd voor de VS, Nederland en Frankrijk. Samen namen deze landen 1,5 mln ton avocado's af, die een waarde van €3,2 mld vertegenwoordigden. 

Volgens de Voedsel en Landbouworganisatie van de VN bereikte de wereldwijde avocadoproductie in 2017 4,1 mln ton. De grootste avocadoproducerende landen zijn Mexico, Peru en Indonesië. In deze landen worden jaarlijks 2,8 mln ton avocado's geteeld, ofwel 68,4% van de totale wereldproductie. 

70% van de teelt is geconcentreerd in Latijns-Amerika en het Caraïbisch Gebied. In deze regio's werden tussen 2016 en 2018 gemiddeld 4,3 mln ton avocado's per jaar geoogst. 

Volgens deskundigen is met name in de VS en de EU de vraag naar avocado's sterk. De gemiddelde consumptie per hoofd van de bevolking bedroeg op deze markten in 2018 respectievelijk 3,1 en 1,2 kilo.

Bron: sdrz.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven