Martin Bolhuis, Tuindersbelang:

"Markt voor rode en witte kool trekt wat aan"

Tholen - Na een wat rustigere periode in de koolhandel is de vraag sinds vorige week weer wat op gaan lopen. "De prijzen stonden lange tijd wat onder druk, maar inmiddels is de markt wat aangetrokken", vertelt Martin Bolhuis van Tuindersbelang uit Warmenhuizen, dat actief is in de bemiddeling van rode en witte kool.

"Na het extreme seizoen vorig jaar heeft toch iedereen weer even pas op de plaats moeten maken en zitten we weer voor normale prijzen te werken. De prijs van de 36'ers ligt voor de witte kool momenteel rond de 17 cent en van de rode op 19 cent. Voor de 60'ers worden de witte en rode variant respectievelijk rond de 33 en 35 cent verkocht. "Richting Kerst is er van alles wel meer product nodig. Het is nog te vroeg om te concluderen dat er gebieden met tekorten zijn", aldus Martin.

"In Nederland hebben we al met al gewoon goed geoogst en dezelfde berichten horen we uit Duitsland. De tekorten zullen toch voornamelijk uit Polen en Oost-Europese landen moeten komen. Vooralsnog komt de grootste vraag echter uit verschillende Europese landen. Hopelijk komt er snel meer vraag vanuit andere gebieden", vertelt de handelaar.

Voor meer informatie:
Martin Bolhuis
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
Tel: 0226-391000
Fax: 0226-391191
tuindersbelang@hetnet.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven