Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tim Pittevils, BP Fruitcraft

"Klanten houden nog te veel vast aan de Conference-prijzen van vorig jaar"

Tholen – “Het is de afgelopen dagen erg druk geweest vanwege het verladen van Conference voor het nieuwe jaar. De meeste vraag naar peren komt vanuit het Oostblok”, vertelt Tim Pittevils van BP Fruitcraft. “Vergeleken met vorig jaar zijn de prijzen relatief goed. We zitten rond de 62 cent voor een goed gesorteerde dikke maat Conference-peer. Dit zijn geen spectaculaire prijzen, maar we mogen hiermee tevreden zijn.”


Tim Pittevils en Wendy Bangels van BP Fruitcraft

Volgens Pittevils zijn de mogelijkheden voor verbetering van de prijzen er nog steeds, maar is het afwachten of die werkelijkheid worden. “De kwaliteit van de peren is dit jaar veel beter dan vorig jaar, dat schept mogelijkheden. Ook de tegenvallende perenoogst in Italië creëert kansen. Enkel het probleem dit jaar is dat klanten nog te veel aan de lage prijzen van vorig jaar denken, waardoor ze nu de perenprijzen hoog vinden.”

“Hoewel Oost-Europa momenteel goed aan de markt is, valt de vraag uit Engeland en Frankrijk tegen. Daarentegen gaan er flinke volumes naar Duitsland en hopen we dat Italië ook snel naar Conference-peren gaat vragen”, aldus Tim. “De mogelijkheden voor een goede perenmarkt zijn er, maar het blijft afwachten wat er na de jaarwisseling gaat gebeuren.”

Voor meer informatie:
Tim Pittevils
BP FruitCraft
Heerstraat 16A
3470 Kortenaken
+32 (0) 470 95 79 05
tim@bpfruitcraft.com      
www.bpfruitcraft.com