Richard Strijbis, Tovano:

"Veel minder Californische walnoten beschikbaar, dadelverkoop loopt als een jekko"

Tholen - Alweer enkele weken heeft Tovano walnoten van Diamond in het assortiment. Dit jaar heeft de Californische leverancier om verschillende redenen echter te maken met een tegenvallende oogst. "De prijsstelling is hierdoor heel anders dan vorig jaar. Dat is niet makkelijk in de verkoop, maar anderzijds zijn de containers ook weer vrij snel leeg verkocht", vertelt Richard Strijbis.

"Klanten zien ook dat er geen goedkope walnoten op de markt te verkrijgen zijn. We hebben ons redelijk kunnen indekken. Zo bieden we tegenwoordig ook de walnoten onder eigen merk in 10 kg verpakking aan. Klanten kregen altijd een 25 kg doos, maar meerdere klanten vroegen om een lichtere verpakking en die voorzien dit jaar echt in een behoefte", aldus Richard.

Kerst geeft natuurlijk altijd een stukje meer drukte, maar het is niet zo dat wij ons al een hele periode puur op de Kerst aan het voorbereiden zijn. Sterker nog, bij ons is  de Paasomzet de laatste jaren nog groter dan met Kerst, maar overall zit de vraag naar ons assortiment wel in de lift, zeker van de ruwe, onbehandelde, gepelde noten. We verkopen elk jaar meer gepelde walnoten, paranoten, pecannoten en amandelen", vertelt Richard.

De producten van Tovano vinden hun weg naar retailorganisaties in binnen- en buitenland, exporteurs in het AGF-segment, industriële voedselverwerkende bedrijven, grossiers en de ambulante handel. Een ander populair item zijn momenteel de dadels. "Die verkoop zit momenteel fors in de lift. Over de hele linie vinden de dadels goed hun weg, of ze nou uit Irak of Tunesië komen. Mensen waarderen deze producten met hun natuurlijke suikers, waar niks aan toegevoegd is. Zo worden ze ook veel gebruikt voor tapas-achtige toepassingen."

Voor meer informatie:
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
richard@tovano.nl   
www.tovano.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven