"De boekhouder heeft vaak geroepen dat dit geen goed idee was"

Van kas tot bord: steeds meer zelfvoorzienende restaurants

Een toenemend aantal restaurants kweekt zelf de producten die ze aan hun gasten serveren. De NOS komt na een rondgang op een stuk of twintig (deels) zelfvoorzienende restaurants. De meerderheid bestaat pas een paar jaar.

"Ik durf wel te stellen dat het de duurste kas van Europa is", vertelt chef Luc Kusters van The Kitchen Garden, een zelfvoorzienend restaurant bovenop een hotel in Amsterdam. "We zaaien vooral producten die kostbaar en kwetsbaar zijn, waaronder eetbare bloemen. Hier aardappelen of sla verbouwen levert niets op."

Lees hier meer bij de NOS. 

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven