Alexis Dequidt, Touquet Savour:

"De huidige Franse aardappelprijzen zijn niet gekoppeld aan het consumptieniveau"

"Ik zou zeggen dat dit jaar, op een schaal van 0 tot 10, de kwaliteit 6 is en de prijs 6,5", vertelt marketing- en communicatiedirecteur van Touquet Savor Alexis Dequidt over de aardappel. “Dit betekent dat we wat betreft het kwaliteitsniveau boven het normaal gebruikelijke zitten, maar wat betreft het prijsniveau onder het gebruikelijke gemiddelde van vorig jaar. Ik denk dat dit te wijten is aan een speculatief effect op sommige Europese landen die niet zoveel oogstten als verwacht. Bovendien zitten we wat betreft de kwaliteit in een jaar op gemiddeld.” 

Wat de Franse teelt betreft, is de hoeveelheid geoogste aardappelen groter dan vorig jaar. “Maar paradoxaal genoeg kunnen we niet zeggen dat de iets bovengemiddelde prijzen gekoppeld zijn aan een goed consumptieniveau. Van begin augustus tot half november zijn er namelijk kleinere hoeveelheden afgezet. De afgelopen twee oogsten was de aardappelconsumptie van de Fransen gestabiliseerd en dit jaar daalt deze met 3%. ”

Deze daling zou volgens Alexis deels te wijten kunnen zijn aan de neiging van huishoudens om minder maar vaker te kopen om zo minder te verspillen.

La Ratte du Touquet: het vlaggenschipproduct van Touquet Savour
La Ratte du Touquet, een kleine, stevige aardappel, herkenbaar aan een eigenzinnig uiterlijk en wat betreft de smaak een lichte noot van kastanje, is het belangrijkste product van Touquet Savour. Alexis is van plan om er de "favoriete aardappel van de Fransen" van te maken. De aardappel was in de jaren 60 bijna uit het landschap verdwenen, maar heeft nog steeds een plaats binnen de Franse gastronomie.

“Hoewel het een luxe product is, blijft la Ratte du Touquet betaalbaar. In tegenstelling tot andere categorieën producten waar het verschil in kwaliteit terug te zien is een aanzienlijk prijsverschil, betalen consumenten slechts 20 eurocent per bord voor aardappelen van veel betere kwaliteit,” legt Alexis uit. Alexis noemt de aardappel “de wispelturige”, omdat deze moeilijk te telen is, maar wel het hoofdproduct is van een gratis receptenboek.

Over Touquet Savour
Touquet Savour zet ongeveer 25.000 ton aardappelen per jaar af en vertegenwoordigt 3% van de Franse markt. Het bedrijf is opgericht in 1991 en oorspronkelijk gespecialiseerd in premium aardappelen. Momenteel biedt het een breed assortiment aan producten aan, waaronder la Ratte du Touquet, aan een groot aantal verschillende klanten.

Zoals altijd zijn de medewerkers van Touquet Savour ook dit jaar weer aanwezig op Fruit Logistica in Berlijn.

Voor meer informatie:
Alexis Dequidt
Touquet Savour
Telefoonnummer: +33 3 22 35 31 11
alexis.dequidt@touquetsavour.com
www.touquetsavour.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.