"Exportpiek Chinese knoflook in aanloop naar de feestdagen"

"De prijzen van Chinese knoflook waren de afgelopen maanden aan flinke schommelingen onderhevig. In de periode voordat handelaren hun knoflook in koelhuizen begonnen op te slaan, bleef de knoflookprijs stijgen. Nadat handelaren stopten met het opslaan van knoflook zwakte de knoflookmarkt weer af. De prijzen bleven dalen maar in oktober vertoonde de markt tekenen van herstel en gingen de prijzen weer omhoog," zegt Kevin Li van Qingdao Sinonut Import and Export. 

"De marktprijs is momenteel hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar maar de prijs heeft zijn hoogste niveau zeker nog niet bereikt. De piekafzet van knoflook vindt plaats rondom Kerst en Chinees Nieuwjaar (25 januari 2020). De export van Chinese knoflook verloopt rondom deze feestdagen doorgaans erg vlot. De totale hoeveelheid Chinese knoflook in bewaring is zeer groot en we verwachten dat de prijs in januari na het Chinese Nieuwjaar weer zal dalen."

"Momenteel exporteren we het grootste gedeelte van onze knoflook naar Indonesië. Er zijn relatief veel grote knoflookbollen. De prijs van knoflook uit bewaring ligt rond de €0,96 per kilo. Chinese knoflook moet op de internationale markt concurreren met knoflook uit Brazilië en Argentinië. In Argentinië is het knoflookseizoen al begonnen. Wij exporteren niet zoveel knoflook naar Zuid-Amerika. Voor Chinese knoflook is de export naar de Europese markt interessanter."

 

Voor meer informatie: 

Kevin Li

Qindao Sinonut Import & Export Co., Ltd.

Tel.: +86 532 6860 1891 

Fax: +86 532 6860 1892 

E-mail: info@sinonut.com 

Website: www.sinonut.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven