Bonte sla, rodekool en goudbes decoreren de kersttafel

Kerstafzet nauwelijks merkbaar in de Noord-Duitse gastronomie

In de Noord-Duitse gastronomie begint de kersthandel nu succesvol. In de grote steden zoals Hamburg en Braunschweig zijn de eerste bestellingen reeds binnengekomen. Tot de hardlopers van het seizoen in de periode voor kerst horen niet alleen de standaardproducten rodekool, bonte sla en noten, maar ook allerlei soorten exotisch fruit en paddenstoelen, bevestigt een enquête onder Noord-Duitse gastronomieleveranciers.

Goudbes uit Colombia
In de hanzestad Hamburg zal de afzet in de loop van de week de hoogte in schieten, verwacht een woordvoerder van het bedrijf Andronaco, een compleetaanbieder in het oosten van de havenstad. "Er is reeds vraag naar grotere hoeveelheden rodekool, vers, gesneden of in blik. Daarnaast verkoopt de bonte sla - met name Lolo Bionda en Rosso - momenteel goed. Deze slasoorten kunnen we ook in de winter grotendeels vanuit lokale kassen leveren. Bij andere slasoorten zoals krulandijvie moeten we teruggrijpen naar importproducten uit Italië en Frankrijk.“

In de categorie fruit treedt het exotisch fruit nu op de voorgrond: onder andere granaatappelen van verschillende herkomsten worden momenteel vlot verkocht. "Ook opvallend fruit ter decoratie wordt nu in grotere hoeveelheden verkocht. Een voorbeeld is de goudbes, die voor het overgrote deel uit Colombia wordt afgenomen“, luidt het verder.

Continue vraag naar standaardproducten
Ook in Braunschweig is het startschot van het kerstseizoen inmiddels gevallen, bevestigt Arkadiusz Krysiak, eigenaar van Leo Food. Het bedrijf levert sinds veertien jaar aan gastronomen, hotels en grootverbruikers in de regio Braunschweig. "We merken tot nu toe geen stijging van de vraag of een grotere behoefte aan speciale producten. Wat nu in de winter wel iets beter verkoopt is citrus.“

Voor de rest verkoopt de groothandelaar uit Braunschweig ook in de periode voor kerst overwegend standaardproducten in iets grotere volumes, zoals bijvoorbeeld champignons uit Polen. "Vlak voor kerst zullen sommige klanten aanvullend bijzondere paddenstoelensoorten of exotisch fruit bestellen. Van een duidelijk kerstafzet is echter geen sprake", zegt hij tot slot.

Voor meer informatie:
LEOFOOD Obst- und Gemüsegrosshandel
Arkadiusz Krysiak
Hansestrasse 88
38112 Braunschweig
Tel.: (+49)531-237 99 99 0
Fax: (+49)531-237 99 99 2
E-mail: info@leofood.de 
www.leofood.de 

ANDRONACO Gastronomie-Service GmbH
Halskestraße 48
22113 Hamburg
T: 040 780 813 21
gastronomie@andronaco.de 
www.andronaco.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.