Extreme Indiase moesson positief voor Turkse granaatappelexporteurs

De Turkse granaatappelmaten zijn dit jaar groter dan gebruikelijk. Met nog een paar maanden in het seizoen te gaan, verwacht een exporteur zijn omzet dit jaar te verdubbelen. Dit is te danken aan een toegenomen vraag naar Turkse granaatappelen.

Het zware moessonseizoen in India pakte positief uit voor de Turkse granaatappelexporteur Alanar. Volgens Yigit Gokyigit, verkoop- en marketingcoördinator voor Alanar, is de vraag uit India daardoor toegenomen. "India is de belangrijkste leverancier van granaatappelen voor de Aziatische landen. Dit jaar hebben we echter een toename van de vraag uit die regio gezien. Ik denk dat we kunnen zeggen dat de Indiase moessons een positief effect hebben gehad op ons seizoen. Over het geheel genomen was het een heel goed seizoen voor ons dit jaar, omdat we meerdere mogelijkheden hadden om naar nieuwe markten uit te breiden: naast Aziatische landen hebben we ook een aanzienlijke toename van de vraag vanuit Canada gezien. En de maten zijn dit jaar een stuk groter."

De vraag was zo groot, dat Alanar dit jaar zijn omzet heeft kunnen verdubbelen. "De granaatappel wordt steeds populairder in Europa. Ik denk dat ze in sommige Europese landen al vrij populair waren, maar het duurde even om het fruit op nieuwe markten te introduceren. In andere delen van de wereld is de vraag echter nog meer toegenomen. Wij exporteren ongeveer 90% van onze granaatappelen. De vraag van de lokale markt was ook vrij groot. Daarom hebben we ook programma's gemaakt voor  supermarktketens in Turkije."

Alanar heeft de afgelopen jaren veel werk gestoken in het bereiken van nieuwe, vooral overzeese markten. "Dit jaar beginnen we het resultaat te zien van de zaden die we door jaren hard werken hebben geplant. De export van onze granaatappel naar Azië en Canada heeft zich dit jaar sterk ontwikkeld in vergelijking met de afgelopen seizoenen. Alanars granaatappelen liggen in de schappen van toonaangevende supermarkten in zowel Canada als Azië dankzij de programma's die we aan het begin van het seizoen hebben gemaakt."

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Mobile: +90 549 804 87 56
E-mail: www.alanar.com.tr yigit.gokyigit@alanar.com.tr yigit.gokyigit@alanar.com.tr yigit.gokyigit@alanar.com.tr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.