Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitdagend Brits appelseizoen maar goede kwaliteit en beschikbaarheid

De oogst van Britse appelen verliep dit jaar extreem nat maar dit betekent niet automatisch dat zij als mislukt kan worden beschouwd. Volgens Mark Culley, directeur van The Orchard Fruit Company & OrchardWorld, was het seizoen een grote uitdaging. 

"We hebben een goede oogst van hoge kwaliteit waar we erg tevreden mee zijn. Sommige telers zagen hun opbrengsten dalen maar wij hebben het prima gedaan."

Mark vertelt dat de bewaarkwaliteit van de appelen goed is zodat er tot en met mei volgend jaar Britse appelen op de markt zullen zijn.

"De verbeterde bewaartechnologieƫn maken het mogelijk om de appelen nog langer te bewaren. We zullen daarom tot eind mei Royal Gala-appelen kunnen leveren en Breaburn-appelen tot begin mei. Dit is zo'n drie tot vier weken langer dan vorig seizoen."

Vorig jaar exporteerde het bedrijf haar appelen naar onder meer AziĆ« en ScandinaviĆ« maar vanwege de slechte prijzen zal zij dat dit jaar niet doen. Daarnaast is het risicovol om de appelen na zo'n nat seizoen weken lang in containers te vervoeren. 

Polen had dit jaar een rampzalig seizoen als gevolg van strenge vorst waardoor sommige telers hun oogst met wel 50% zagen dalen. Hoewel Poolse rassen niet op alle Europese markten worden verkocht, heeft deze grote oogstdaling de Europese markt wel sterker gemaakt.

 

Voor meer informatie:
Mark Culley
The Orchard Fruit Company & OrchardWorld 
T: +44(0)1206 848621 

Publicatiedatum: