Moonen Packaging start samenwerking met Searious Business

"In 2030 willen we alleen nog maar verpakkingen verkopen van duurzame grondstoffen"

Searious Business en Moonen Packaging zijn een samenwerking gestart met als doel om in 2030 100% van de verpakkingen van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen te maken. Samen met de klanten van Moonen Packaging worden verpakkingen stap voor stap verduurzaamd en Searious Business zal daarbij een belangrijke rol spelen.

In 2030 wil Moonen Packaging alleen nog maar verpakkingen verkopen van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen. “Wij consumeren te veel en de aarde kan daar niet van herstellen. Onder hernieuwbare grondstoffen verstaan wij daarom grondstoffen die binnen één jaar eens of meerdere keren geoogst kunnen worden, zoals landbouwafval en bamboe”, aldus Hans Houtappels van Moonen Packaging. “We hebben een ambitieus doel gesteld. Er zijn namelijk nog niet voor alle verpakkingen duurzame alternatieven beschikbaar of bekend bij ons. We zien ook dat we moeten versnellen. Daarom gaan we samenwerkingen aan met externe partijen, zoals Searious Business.”

Samenwerking
“Samen met Moonen hebben we gekeken naar het huidige plastic aanbod. We hebben voor de top twintig meest verkochte verpakkingen - op basis van gewicht - duurzame alternatieven aangedragen. Nu wordt met de klanten bekeken of het alternatief inderdaad een optie is en of dat getest kan worden. Daarnaast werken we samen met Moonen aan klantspecifieke projecten. Daar hopen we zeer binnenkort een succesvolle case te kunnen presenteren”, zegt Rosemarie.

Concreet wil Moonen Packaging met de samenwerking met Searious Business in 2020 1.150 ton plastic afval voorkomen en 2.417 ton CO2 emissies besparen.

Voor meer informatie:
 Moonen Packaging
Fahrenheitstraat 11                                          
6003 DC Weert     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven