Guy Claessens, Fruit Vandepoel

"Wilde bospaddenstoelen, Spaans citrus en vergeten groenten populair tijdens feestmaand"Tholen – De maand december is zeer goed gestart voor Fruit Vandepoel. “Het is sinds het begin van de maand erg druk en de verkoop loopt erg goed. Tijdens deze wintermaand lopen de echte winterproducten zoals wilde bospaddenstoelen en vergeten groenten erg goed”, vertelt Guy Claessens van Fruit Vandepoel. “We hebben de afgelopen weken zeer veel aanvoer van eekhoorntjesbrood gehad en de vraag was overweldigend. Het seizoen is inmiddels op het einde gelopen, maar de overige bospaddenstoelen zijn volop beschikbaar.”


Paul Ponnet en Guy Claessens

La Fleur Magique
“Naast de groenten doet het fruit het ook erg goed. Clementines en mandarijnen van ons merk La Fleur Magique verkopen zeer goed, maar ook de vraag naar frambozen is zeer goed. Qua aanvoer wisselen we tussen Portugal en Marokko. Onze aardbeien daarentegen komen jaarrond uit België, van onze eigen teler. De kwaliteit is zeer goed en de vraag is vrij stabiel. We hebben altijd klanten die aardbeien nodig hebben”, aldus Guy. Ook over de verkoop van exotische producten is Claessens tevreden. “Mooie avocado’s en vliegmango’s doen het erg goed, maar ook onbehandelde citroenen, bergamot en Buddha handen zijn zeer populair deze maand.”

Calcot
Om de klanten elke keer weer nieuwe producten te bieden, zijn ze bij Fruit Vandepoel altijd opzoek naar primeurs. “Volgende week krijgen we de eerste zending Calcot binnen. Calcot is een typisch Catalaans streekproduct en lijkt op een lange ajuin. In België is het product niet zo gekend, maar in Spanje zijn ze er dol op. We streven ernaar om onze klanten regelmatig nieuwe producten te tonen. Naast Calcot hebben we voor de feestdagen ook een uitgebreid Japans assortiment waaronder gekonfijte groenten en producten als rijstazijn en smaakmakers. We zien de vraag naar Aziatische producten de laatste tijd flink toenemen”, vervolgt Guy.

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Fruit Vandepoel
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
+32(0)495 233 581
info@fruitvandepoel.be     
www.fruitvandepoel.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven