Albert Heijn past misleidende 'seizoensgroente' aan

De Albert Heijn gaat haar 'seizoensgroente' aanpassen, zo laat de retailer weten aan organisatie Foodwatch. Het product werd een aantal weken geleden genomineerd voor het Gouden Windei 2019, een prijs voor het meest misleidende product van het jaar, omdat haar seizoensgroenten onder andere uit Peru kwamen. De keten heeft nu toegezegd dat de seizoensgroenten voortaan niet meer uit Peru of andere landen aan de andere kant van de wereld zullen komen. 

'Eigen definitie'
Albert Heijn heeft laten weten: “We willen als Albert Heijn graag onze klanten wijzen op groenten en fruit die ‘in het seizoen’ zijn. Dit is nu niet goed gegaan… Daarom hebben we nu een eigen definitie opgesteld (zowel voor groenten als voor fruit)… Het gaat dan om producten die in Nederland geproduceerd worden en op dat moment de beste smaak en kwaliteit hebben, zoals Nederlandse aardbeien of sperziebonen. Ook producten van buiten Nederland, zoals bijvoorbeeld mandarijnen uit Spanje, kunnen onder deze noemer vallen… Als producten niet in Nederland geteeld kunnen worden, dan is het moment dat ze in Zuid-Europa (incl. Griekenland) geoogst worden het (oogst)seizoen… Producten die van ver moeten komen (overzees) zijn nooit seizoensgroente / -fruit (banaan, peultjes, sugar snaps, etc).”

Albert Heijn blijft genomineerd in de verkiezing. Wel heeft foodwatch de toezeggingen van Albert Heijn op de stempagina vermeld, zodat stemmers hiermee rekening kunnen houden. De winnaar wordt de week voor kerst bekendgemaakt.

Bron: Foodwatch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven