#trotsopdefruitteler

Platform Fruitvooruit.nl zet zich in voor toekomstbestendige fruitsector

Vorige week is het platform Fruitvooruit.nl gelanceerd op de Kennisdag van de NFO en Wageningen UR. De NFO, Fruitcomité van GroentenFruit Huis, Fruitmasters, The Greenery, Vogelaar Vredehof, Fruitconsult en de CAF hebben de handen ineen geslagen om te werken aan een toekomstbestendige fruitsector.Roadmap 
Door gericht te innoveren, wil het platform de positie van de Nederlandse fruitteelt & fruittelers verbeteren, zodat de sector klaar is voor de toekomst. Fruitvooruit.nl heeft als aftrap een 'Teelt en Innovatie Roadmap' opgesteld om richting te geven aan duurzame innovaties voor een toekomstbestendige fruitteelt. De Roadmap geeft hiervoor de route aan: een gezond gewas in een vitale bodem voor een toekomstbestendig bedrijf met zorg voor de omgeving.

Positionering van de sector
De tweede pijler onder Fruitvooruit is de positionering van de sector. Het platform wil de fruitteeltsector midden in de maatschappij positioneren en gaat daarom het verhaal van de fruitsector vertellen aan de samenleving. Wat kan de sector bijvoorbeeld betekenen om de biodiversiteit te versterken en de klimaatdoelstellingen te halen? Fruitvooruit wil het verhaal vertellen op basis van feiten en cijfers, afkomstig van onafhankelijke bronnen. De partijen binnen het platform willen laten zien waarin de fruitsector uitblinkt en waar nog aan gewerkt wordt, of moet worden, in verdere verduurzaming. De deelnemende partijen zijn #trotsopdefruitteler en willen dat uitdragen.

Fruitvooruit wil graag een sectorbrede en ketenlange beweging worden. De partners nodigen iedere partij die de fruitsector vooruit kan en wil brengen van harte uit zich bij het platform aan te sluiten.


Voor meer informatie:
NFO
W: https://www.nfofruit.nl/fruitvooruit/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.