Jaarrond pitloze citroenen in de supermarkt

Een nieuw ras pitloze citroenen, niet genetisch gemodificeerd en ontdekt door een Australische teler, is onlangs gelanceerd door een Amerikaanse citrusgigant. Volgens David Karp, een onderzoeker gespecialiseerd in citrus aan de Universiteit van Californië, werd 20 jaar geleden het hout van citroenbomen van het ras Eureka aan gammastraling blootgesteld, wat spontane mutaties veroorzaakte. Duizenden bomen werden geëvalueerd en verschillende bomen bleken uiteindelijk precies voort te brengen wat werd gezocht: normale, zeer productieve en pitloze citroenen".

De boomgaarden met de pitloze citroenen verspreiden zich al van Californië, in de Verenigde Staten, naar Mexico. Door de verschillende klimatologische omstandigheden in de diverse teeltgebieden liggen er nu jaarrond pitloze citroenen in de supermarkt.

Volgens de telers is het pitloze fruit sappiger, heeft het dezelfde smaak als gewone citroenen, een gladde schil en heeft het geen bestuiving nodig om zich voort te planten. Bovendien is het praktischer bij het koken, bakken of persen.

Bron: euronews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven