Vraag naar bergclementines trekt aan in Zwitserland

Citrus is vanaf begin december volop verkrijgbaar in de Zwitserse groothandel en retail. Parallel aan de gangbare clementines en sinaasappelen bieden de gespecialiseerde groothandelaren hun klanten ook een rijk aanbod aan zogenaamde bergproducten. Dat is fruit dat op grote hoogte geteeld wordt. Deze bergproducten worden zowel uit Spaanse alsook uit Italiaanse teelt aangeboden, weet David Rychard, die het gelijknamige traditionele bedrijf  in de vierde generatie runt.


Spaanse bergclementines van het merk Rembrandt. / Foto: Rychard AG

De eerste bergclementines doken reeds enkele weken geleden in de Zwitserse handel op. Inmiddels is ook de vraag - vanwege de dalende temperaturen - nogmaals extra aangetrokken, ziet David. "We bieden onze klanten bergclementines uit Italië en Spanje aan. De Italiaanse bladclementines zijn over het algemeen iets duurder en kosten zo'n 20 Zwitserse frank (€18,24 ) per kistje. De Spaanse Rembrandt-clementines kosten rond de 15 Zwitserse frank (€13,68) per kistje. Ik ga ervan uit dat deze prijsverhoudingen tot aan kerst ongeveer gelijk zullen blijven."


Het team van Früchte Rychard AG runt een retailwinkel in Gretzenbach (Centraal-Zwitserland) evenals een gastronomieservice. Het bedrijf wordt inmiddels door de vierde generatie gerund. / Foto: Rychard AG 

Bloedsinaasappelen: volumes nemen succesvol toe
Parallel aan de handel in clementines worden er ook  sinaasappelen als bergproducten verkocht. Ook in dit segment zijn beide vooraanstaande teeltlanden - Spanje en Italië - binnen het aanbod vertegenwoordigd. Bloedsinaasappelen uit Zuid-Italië completeren het seizoensaanbod aan citrus, vertelt David. "Dinsdag hebben we de eerste Moro-sinaasappelen binnengekregen. Tarocco is er weliswaar ook, echter is dit ras nog niet volledig vol van kleur. Dit hangt samen met het temperatuurverschil tussen dag en nacht. Bloedsinaasappelen zijn in ieder geval een typisch kerstproduct", meent hij afsluitend. 

Voor meer informatie:
David Richard
Früchte Rychard AG
Früchte + Gemüse en gros
Güterstrasse 1
5014 Gretzenbach
T: +41 62 849 15 44
F: +41 62 849 50 06
info@rychardag.ch 
www.rychardag.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.