Mike Looije, Yex:

"Na rustige markt leeft granaatappelmarkt weer langzaam op"

Tholen - De vraag naar granaatappelen verliep lange tijd wat rustig, maar begint volgens productmanager Mike Looije van Yex weer wat op te lopen. "Lange tijd waren er veel productielanden aan de markt en waren ze dus makkelijk verkrijgbaar. Wij krijgen de granaatappelen nu hoofdzakelijk binnen uit Egypte, maar hebben ook de mogelijkheid om ze van onze Turkse telers te betrekken."

Collega Nico Spruijt van Yex

"Landen als Egypte en Turkije kunnen uit de opslag weliswaar leveren tot en met maart, maar later in het seizoen kan de interne kwaliteit nog weleens tegenvallen. Daarom schakelen we vrij snel over op overzees product, bijvoorbeeld op de Indiase granaatappelen die vanaf eind december verkrijgbaar zijn. Al zijn die wat duurder, ze zijn wel mooi dieprood en daar is een goede vraag naar."

Bij Yex worden de granaatappelen een steeds grotere productgroep. "We zijn jaarrond een constante speler geworden door de samenwerking met onze vaste telers. Met name in het overzeese seizoen is het echt knallen, zeker als in maart/april het Peru-seizoen losbarst tot de zomer", vertelt Mike. "De Wonderful is altijd populair, maar ook de Bhagwa-variëteit uit India is een veelgevraagd item. De granaatappels passen dan ook prima op het Kerstmenu. In de salade, maar zeker ook als toetje!"

Voor meer informatie:
Mike Looije
Yex
Tel: 0174 214 541
m.looije@yex.nl 
www.yex.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.