Indiaas druivenseizoen gaat van start met lagere aanvoer

De late start van het Indiase druivenseizoen heeft gevolgen voor de eerste volumes. Het extreem verlopen moesson-seizoen heeft een deel van de oogst beschadigd en dit zou ook zijn weerslag op de prijzen kunnen hebben. Volgens een druivenexporteur uit India zal de situatie eind januari weer stabiliseren. 

Het druivenseizoen in India begint zo'n week of twee later dan gebruikelijk vanwege de extreme weersomstandigheden tijdens de moesson. Volgens Amit Kalya, directeur van Kalya Exports zal dit gedurende de eerste weken van het seizoen gevolgen hebben voor de aantallen. "We verwachten dat het seizoen begin januari zal beginnen. De aantallen, die we in deze periode beschikbaar zullen hebben, zijn echter te verwaarlozen. Als gevolg van de lang aanhoudende moessonregens is veel fruit verloren gegaan. Ongeveer 40% van de druiven voor de export in januari is verloren gegaan. Hierna raam ik de verliezen op zo'n 20%."

Kalya verwacht dat het seizoen zich in februari zal herstellen, wanneer de aanvoer weer toe zal nemen. "Het seizoen loopt tot midden april en ik verwacht dat er vanaf februari voldoende fruit beschikbaar zal zijn. Ik denk niet dat we dit seizoen een piek in de aanvoer mee zullen maken. Ook zullen de telersprijzen wat onder druk komen te staan en zal er wellicht sprake zijn van meer onderlinge concurrentie tussen Indiase druiventelers."

Kalya Exports hoopt echter te kunnen groeien ondanks het moeilijke druivenseizoen. "We zijn van plan om onze export met 10% tot 15% te laten groeien ten opzichte van het voorgaande seizoen. Dit zal afhangen van de reactie van de markten op de prijsstijging. We moeten er ook voor zorgen dat de kwaliteit van onze druiven in orde is. De Aziatische en Canadese markten zijn zeer belangrijk voor ons bedrijf en ook de Chinese markt biedt enorm veel mogelijkheden. Ik heb vertrouwen in ons team en ons bedrijf beschikt over veel kennis van de markt. Ondanks de uitdagende start van dit seizoen zie ik de toekomst optimistisch tegemoet," aldus Kayla. 

Voor meer informatie:
Amit Kalya
Kalya Exports
Tel: +91 98906 73321
Email: amit@kalyaexports.com 
www.kalyaexports.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.