Lage beschikbaarheid Italiaanse kiwi's creëert kansen voor Griekse kiwi-exporteurs

Nu Italië minder en kleinere maten kiwi's beschikbaar heeft, zou het weleens een goed seizoen voor Griekse kiwi's kunnen worden. Ondanks de ongunstige weersomstandigheden in het voorjaar ziet één Griekse kiwi-exporteur het nieuwe seizoen met optimisme tegemoet. 

"Het Griekse kiwiseizoen ziet erg veelbelovend uit," zegt Christos Mitrosilis, directeur van het Griekse fruitexportbedrijf Mitrosilis. "We merken dat Italië kleinere aantallen beschikbaar heeft en dat is uiteraard gunstig voor ons. Ook heeft het land minder grote maten. Daarbij komt nog dat de markt momenteel leeg is omdat landen op het zuidelijk halfrond, zoals Nieuw-Zeeland en Chili, hun seizoen al beëindigd hebben. De vooruitzichten zijn dus erg goed."

Volgens Mitrosilis heeft Griekenland niet dezelfde problemen als Italië dit seizoen. "De kwaliteit van de kiwi's in Griekenland is erg goed dit seizoen. Er zijn wel wat minder grote maten beschikbaar maar over het geheel genomen, belooft het een normaal seizoen te worden en zal Mitrosilis zijn klanten alle maten kunnen leveren. We verladen de kiwi's naar markten over de hele wereld. De helft van onze kiwi's is bestemd voor Europese landen en de andere helft voor andere internationale markten."


Het weer heeft wel voor enige problemen gezorgd waardoor de bevruchting van de kiwi's niet optimaal verlopen is. Voor Mitrosilis betekende dit dat hij extra kritisch op zijn fruit moest zijn en fruit dat niet aan de kwaliteitseisen voldeed weg moest doen. "We hebben ook geïnvesteerd in een nieuw koelhuis waar we tot zo'n 5 mln kilo kiwi's tegelijk op kunnen slaan. Deze investering zal ons helpen onze kwaliteit op peil te houden. We kijken dus met optimisme vooruit naar 2020."

Met nog maar een maand te gaan voor de start van het nieuwe jaar heeft Mitrosilis doelstellingen opgesteld voor de verdere groei van zijn bedrijf. "Ons doel voor 2020 is om vier mln kilo kiwi's te verladen. We werken naast kiwi's met nog meer categorieën en exporteren ook citrus, druiven, perziken en watermeloenen. Vorig jaar zijn we begonnen met watermeloenen en exporteerden we 3 mln kilo. Het komende seizoen hopen we dit aantal te verhogen."

Voor meer informatie:
Christos Mitrosilis
Mitrosilis S.A.
Tel : +30 2752045000
Mob: +30 6947775533
Email: nikos.katsaloulis@mitrosilis.gr
www.mitrosilis.gr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.