Uienprijzen onverminderd hoog

Egypte, Turkije en Afghanistan redden Indiase uienmarkt

Op verschillende plaatsen in India hebben de uienprijzen een recordhoogte bereikt van € 1,76/kg. De torenhoge uienprijzen hebben zowel de overheid als handelaren gedwongen om uien uit het buitenland, zoals Egypte, Turkije en Afghanistan, te importeren.

De minister van financiën Nirmala Sitharaman informeerde het Indiase lagerhuis over de diverse maatregelen die door de overheid worden genomen om de toenemende uienprijzen onder controle te krijgen. Ze zei dat er een daling van de uienteelt en een aanbodtekort was geweest. "Er zijn ook een aantal structurele problemen in verband met opslag in het land en de overheid probeert ze aan te pakken.''

Toen de uienprijs de € 1,26/kg voorbij schoot vanwege het tekort, zei de minister: "Maatregelen die de regering heeft genomen om de stijgende prijs te bedwingen zijn onder meer een exportverbod, het opleggen van een voorraadlimiet, import en het overbrengen van het overschot naar het tekortgebied.''

De staatshandelsonderneming MMTC heeft opnieuw een importorder van 4.000 ton uien in Turkije geplaatst en de ladingen zullen naar verwachting medio januari aankomen.

Dit is naast de 17.090 ton reeds gecontracteerde uien, waarvan 6.090 ton uit Egypte en 11.000 ton uit Turkije.

Het MMTC importeert uien namens de overheid, die op verschillende manieren de prijzen onder controle probeert te krijgen door het binnenlandse aanbod te verbeteren.

Bron: thehindu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven