Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 15-30 juni

Zomerhitte zorgde eind juni voor 'Kerstdrukte' bij de speciaalzaak


Het openen van dit pand was al genoeg reden geweest voor een feestje, maar afgelopen zaterdag 15 juni werd er nog meer gevierd. “Bijna de helft van de omzet behalen we uit groenten”, vertelt Jack Aartsen. “De naam Aartsenfruit dekte de lading van ons bedrijf niet  en dat kan dus beter.” En wat beter kan, pakken ze graag aan. Aartsenfruit gaat voortaan door het leven als Aartsen, met fruit & vegetables als pay-off


Op zaterdag 15 juni vierde de Palletcentrale haar 50-jarig jubileum. In 1969 begon de Palletcentrale met pallets verzamelen in de Rotterdamse haven. Die werden gesorteerd en terug geleverd aan producenten. Het vormt de basis van dit bedrijf: gebruikte pallets in- en verkopen. Inmiddels heeft de Palletcentrale vijf locaties, verspreid over Nederland

De champignonsector staat al jaren onder druk. Nieuwste slachtoffers van de concurrentiestrijd zijn het afzetbedrijf Laseta Mushrooms en paddenstoelenteeltbedrijf Champworld van Ad en Anja Peffer uit Ammerzoden. Op 18 juni verklaarde de rechtbank Zutphen beide firma's failliet.


Het Limburgse abbGrowers, één van de grootste handelaars en importeur van blauwe bessen in Nederland en West-Europa, overweegt om de helft van de aandelen te verkopen aan buitenlandse telers. Volgens directeur en oprichter van het van het bedrijf Fred Douven zorgt de verkoop ervoor de abbGrowers in handen blijft van de telers. “Dit willen wij zodat de visie van het bedrijf ‘het realiseren van het beste financiële resultaat voor de teler, in samenwerking met de klant’ blijft voortbestaan en dat het uitbetalen van dividend niet de grootste prioriteit wordt.”


Sinds enkele weken ligt er bij de Jumbo Supermarkten een nieuw product in het groentenschap: de Cumelo. De Cumelo is een Italiaans product, daar bekend als Barattiere. Een zomerse vrucht met een frisse licht zoete smaak. Ideaal voor de warme zomermaanden. The Greenery verzorgt exclusief de afzet op de Nederlandse markt.


Na een middag praten over innovatie op uitnodiging van Royal Brinkman was het de cannabisuitspraak van Constantijn van Oranje die het meest bleef hangen. Zijn advies aan de telers in de tot evenementenlocatie omgetoverde oude veiling in ’s-Gravenzande: wacht niet op een snelle omslag in Nederland, want die gaat er niet komen. Het gebeurt nu in Canada en de Verenigde Staten, dus daar moet je zijn.


 Tijdens een heuse ‘Grand Opening' die zaterdag 23 juni plaatsvond, is een nieuw Hoogsteder-distributiecentrum geopend. Meer dan 500 gasten waren uitgenodigd om het pand te komen bezoeken en te komen genieten van een gezellig feest. Van het moment waarop er zich een mogelijkheid voordeed om het nieuwe centrum – dat in slechts enkele maanden was gebouwd – aan anderen te presenteren, wilde Hoogsteder natuurlijk wel een bijzonder evenement maken.


Voor Nederlandse begrippen was het eind juni flink warm. Voor Jos van Vugt van De Vitaminentuin in Vlijmen mag dat voorlopig zo blijven. "Het is hier een gekkenhuis geweest. Het adagium 'vrouwen bloot, handel dood' gaat bij ons zeker niet op. Maandag was het zelfs extreem druk, gisteren was het gewoon goed. De dames in de winkel zeiden dat het leek alsof het Kerst was."


Wegens een forse groei richting België zijn wij op zoek naar nieuwe chauffeurs, zo kopte deze week een vacature van Postuma AGF uit IJsselmuiden. Gaat de groothandel naast de Nederlandse markt ook specialisten elders bedienen? We vroegen het na bij Sjoerd Postuma.