Vietnamese landbouwminister bezoekt Nederland

Van zondag 8 tot en met woensdag 11 december komt er een Vietnamese (handels)delegatie van ongeveer 35 personen naar Nederland, onder leiding van de minister van Landbouw van Vietnam de heer Cuong. 

Het vierdaagse programma in Nederland omvat thema’s zoals de ontwikkeling van coöperaties, kennisuitwisseling, landconsolidatie, voedselveiligheid en circulaire landbouw. Naast de bilaterale bijeenkomsten en veldbezoeken, staat de bevordering van de handel tussen Nederland en Vietnam centraal en wordt ‘matchmaking’ voor bedrijven gepromoot. Dit alles om een sterkere verbinding tussen de Nederlandse coöperatieve sector en Vietnam tot stand brengen.

Bloeiend Nederland
Vietnam heeft de blik gericht op Nederland en vanwege haar kennis van coöperaties is Agriterra door het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gevraagd voor de invulling van dinsdagochtend 10 december. Die dag start met een rondleiding bij de bloemenveiling van coöperatie Royal Flora Holland. Daarna vertrekt de delegatie naar De Arendshoeve – The Garden of Amsterdam, een unieke groene evenementenlocatie.

Daar presenteert Gijs Kok van Royal Flora Holland een voorbeeld van een bloeiende Nederlandse coöperatie. Kees Blokland, directeur van Agriterra, gaat in op de succesfactoren van de coöperatieve ontwikkeling in Nederland en Harm Haverkort, country representative van Agriterra in Vietnam, vertelt over zijn ervaringen met de invoering van het ‘Cooperative Development Plan’ in Vietnam.

Agriterra coördineert in opdracht van de Vietnamese overheid de omschakeling van socialistische coöperaties naar moderne, marktgestuurde en hoogtechnologische bedrijven. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een presentatie van Frank van Holst (RVO) over verkavelingsissues.

Voor meer informatie:
Agriterra
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.