Nick Bakelaar, Spot:

"Noord-Amerikaanse oogst zoete aardappelen stuk groter dan vorig jaar"

Tholen - Het Amerikaanse zoete aardappelseizoen is bij Spot volop losgebarsten. "We hebben alle Thanksgiving-orders goed kunnen vervullen afgelopen weken en kunnen ons hierdoor meer gaan richten op wat er nog beschikbaar is voor zowel export als binnenlandse verkoop. Dit is nu duidelijk, omdat we nu zo goed als alles uit de grond hebben gehaald en exact weten hoeveel er van welke maat te verkopen is. De oogst van onze farm is behoorlijk sterk geweest en zal dan ook in vergelijking met afgelopen jaar veel meer kilo's gaan opbrengen aan het einde van het seizoen. Dit is ook wat je terugziet bij meerdere collega-telers dat de algemene verwachting qua opbrengst vele malen hoger ligt", aldus Nick Bakelaar.

"De zoete aardappelmarkt ligt op dit moment behoorlijk stil doordat er nog steeds een groot aanbod is vanuit Egypte en Spanje. Daarbij is de Verenigde Staten volop van start gegaan en zijn wij hierin behoorlijk productief geweest met het exporteren vanaf onze farm. Waar het vorig seizoen behoorlijk lastig was om de zoete aardappelen te kunnen krijgen tegen een scherpe prijs zie je nu dat het wordt overladen met aardappelen en er heel veel kandidaten zich weer melden. Dit zien we zowel terug in de Verenigde Staten als op de Europese markt", aldus de teler.

"Toch zien we deze maand wel een hoop gebeuren met de kerstdagen in het vooruitzicht en het overstappen van klanten van Egypte/Spanje naar zoete aardappelen uit de Verenigde Staten. Dit zal in een langzame overloop zeker gaan gebeuren waardoor er weer meer beweging komt in de markt", verwacht Nick. "Daarbij is het aardbeienseizoen begonnen vanuit Egypte waardoor er minder containers beschikbaar zijn om de zoete aardappelen te kunnen verschepen en dit is dan ook vaak het teken vanuit Egypte dat ze stoppen met het exporteren van zoete aardappelen."

Voor meer informatie:
Nick Bakelaar
Spot
ABC Westland 128
2685 DB Poeldijk
Tel: 0174-470105
nick@spot.farm  
www.spot.farm


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.