Vomary speelt met Erato-rassen in op toenemende populariteit van zoete aardappelen in Duitsland

"We willen ons aanbod zoete aardappelen de komende jaren uitbreiden tot 10-15 rassen"

De consumptie van zoete aardappelen neemt momenteel sterk toe in Duitsland en dat creëert interessante niches voor leveranciers van zaai- en pootgoed. Het in Münster gevestigde Volmary is zich al langere tijd bewust van de groeiende trend voor zoete aardappelen en biedt teeltbedrijven al meer dan vijf jaar een toenemend aantal rassen aan onder het label Erato, zo laat Manuel Scheuring weten, woordvoerder van het bedrijf. 

Net zoals voorgaande jaren was de specialist in zaai- en plantmaterialen ook dit jaar weer aanwezig op de expoSE in Karlsruhe. In 2018 sprak FreshPlaza met Manuel Scheuring over het eigentijdse pompoenras Amoro. Dit jaar is de directie van Volmary gestart met een nieuw veredelingsprogramma, dat een aantal interessante innovaties in petto heeft. Naast de aankondiging van haar nieuwe partnerschap met het Oostenrijkse Multikraft, dat is gespecialiseerd in micro-organismen en duurzame opbrengstverhoging, besteedde het bedrijf ook volop aandacht aan haar uitgebreide aanbod aan rassen.  

Geplande uitbreiding met 10-15 rassen
Volmary houdt zich op de Duitse markt met name bezig met de teelt van nichegewassen. Zo bestaat de nieuwste aanvulling op het assortiment bijvoorbeeld uit Peruaanse klaverzuring en Inca wortel. Het doel van het bedrijf is om telers geschikt en hoogwaardig zaaigoed te leveren. Het voornaamste ontwikkelingsgebied van het bedrijf is echter de teelt van zoete aardappelen. "Onze Erato-lijn bestaat op dit moment uit zeven kwalitatief hoogwaardige rassen in diverse kleuren. We hebben ons ten doel gesteld om dit assortiment de komende jaren verder uit te breiden tot 10 tot 15 rassen."

Manuel Scheuring adviseert en ondersteunt klanten in het zuiden van Duitsland. Tijdens de expoSE van dit jaar informeerde hij klanten en belangstellenden over de nieuwe rassen die Volmary te bieden heeft. Op de foto is het al goed gevestigde zoete aardappelras Erato Deep Orange te zien.

Erato Deep Orange
Het bedrijf werkt al samen met grote spelers binnen de Duitse en Oostenrijkse zoete aardappelsector. Onder haar klanten bevinden zich bedrijven in het noorden van Duitsland (Lüneburger Heide), Beieren en Lindenhof nabij Wenen, waar het areaal momenteel 18 hectare telt. "Op basis van de feedback die we tot nu toe hebben ontvangen, biedt het ras Erato Deep Orange, afhankelijk van de bodemsoort, de beste mogelijkheden van alle rassen waar we mee gewerkt hebben. Het witvlezige ras Erato Gusto is eveneens zeer populair. Deze zoete aardappel biedt goede marktkansen zeker voor de meer verfijnde gastronomische sector. Dit is te danken aan de zoete, nootachtige smaak van dit ras," legt Scheuring uit. 

Rassen worden doorlopend getest
Eén van de grootste uitdagingen bij de teelt van zoete aardappelen zijn de bewaaromstandigheden. Volmary probeert nu al om de sector rassen te leveren die geschikt zijn om te worden bewaard. "We testen op het ogenblik een aantal rassen en we hopen dat de proeven met de teelt van deze rassen in Duitsland positieve resultaten op zullen leveren." 

Voor meer informatie:
Volmary GmbH
Kaldenhofer Weg 70
48155 Münster
Tel: +49 (0)251-270 70-100
Fax: +49 (0)251-270 70-270 
E-Mail: info@volmary.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.