De BOB stuurt 150 dozen fruit naar Valencianen woonachtig in de EU

De Mollar granaatappelen uit Elche brengen vreugde

Vorige week zijn er door  BOB Granada de Mollar de Elche 150 dozen met granaatappelen verstuurd naar mensen die afkomstig zijn uit Valencia en elders in de EU wonen. Dit is gedaan in het kader van de campagne 'El Nadal es Valencia' (kerst is Valenciaans).

De dozen met granaatappelen vinden in meer dan 15 verschillende landen hun bestemming. Onder deze landen is Groot-Brittannië het meest opvallend, want naar dit land gaat 27,5 % van de bestellingen. Verder vindt 26 % van de bestellingen zijn weg naar Duitsland en 17,4 % naar Frankrijk. Vervolgens gaat 7,2 % van de bestellingen naar Nederland, 6 % naar België, 3,6 % naar Polen, 3 % naar Zweden en verder nog een kleinere hoeveelheid naar Oostenrijk, Denemarken, Griekenland, Ierland, Italië, Portugal, Tsjechië, Roemenië en Slowakije. 

De bestellingen zijn gedaan door familie en vrienden uit meer dan 25 gemeenten verspreid over de Comunidad Valenciana en met name uit Elche en diverse gemeenten in  la Vega Baja, Alicante, Valencia en Castellón. 

De mensen die deelgenomen hebben aan de campagne hebben hun dank uitgesproken richting de BOB voor het initiatief. 

Brenger van vreugde

De directeur van  Granada Mollar de Elche D.O.P. (BOB), Francisco Oliva, heeft aangegeven dat de campagne nogal wat inspanning vergt, maar, gezien de vreugde die het oplevert, meer dan de moeite waard is. 

'Met deze campagne versturen we niet alleen smakelijke granaatappelen. In iedere doos zitten namelijk ook emoties verpakt, waardoor afstanden worden overbrugd. De liefde van een dierbare en de smaak van de streek wordt heel dichtbij gevoeld'.

 In de dozen met de Mollar granaatappelen zit ook een kaart met de naam van   degene die de bestelling heeft geplaatst en wordt het doel van de campagne uitgelegd. Ook wordt de ontvanger uitgenodigd de granaatappelen uit te delen in zijn of haar omgeving en een ambassadeur te worden van de granaatappel in het buitenland. 

Voor meer informatie: 

Denominación de Origen Protegida Granada Mollar de Elche
Crtra. Elche a Dolores, km 1 (Oficinas OCAPA) 03290 Elche
Tel: +34 633 111 228
dop@granadaselche.co
www.granadaselche.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.