Chinese citroenen vinden weg naar verre markten via Nieuwe Zijderoute

David Adamia van het Russische Green Planet bezocht onlangs het Chinese district Tongnan om er citroenen voor zijn bedrijf in te kopen. Hij tekende hier op 14 november een contract voor €77 mln. 

Korte tijd hierna werden de verse citroenen in Chongqing op een goederentrein van China naar Europa geladen, waarna zij binnen acht dagen de Russische markt al bereikten. 

Tongnan behoort met Californië en Sicilië tot de grootste citroenteeltgebieden ter wereld. Toch zijn de citroenen uit Tongnan nauwelijks bekend op internationale markten omdat het transport vanuit dit door land omsloten district tot nu toe duur was en veel tijd vergde. 

Adamia: "Vracht uit Tongnan deed er vroeger minimaal veertig dagen over om Moskou te bereiken en verse citroenen zijn maar een maand houdbaar."

Dankzij de goederenspoorverbinding tussen China en Europa, die onderdeel vormt van de Nieuwe Zijderoute, doen de citroenen er nu nog maar acht dagen over om de Russische markt te bereiken en 13 dagen om naar West-Europa te worden verladen.

De website xinhuanet.com bericht dat het fruit uit Tongnan zeer goed ontvangen worden op de Russische markt vanwege haar hoge kwaliteit en redelijke prijzen. Op de Russische groothandelsmarkt Food City is 85% van alle citroenen afkomstig uit Tongnan. De citroenen worden ook naar landen in Zuidoost-Azië geëxporteerd, zoals Singapore en Indonesië.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven