Telers waarschuwen:

Tekort aan wortelen dreigt in VK na zware overstromingen

Het Britse wortelaanbod dreigt volgend voorjaar, na de recente zware overstromingen, erg laag te zijn, zo waarschuwden de telers afgelopen week. Meer dan de helft van de Britse wortelteeltgebieden is getroffen door de recente overstromingen die nog steeds verhinderen dat ze stro kunnen neerleggen om het gewas te beschermen tegen mogelijke vorstschade.

Worteltelers in het noorden van Engeland en de Midlands, waaronder Lincolnshire, Nottinghamshire, Yorkshire, Shropshire en Lancashire, zijn getroffen. De oogst gaat door, maar door het water kunnen de telers hun machines en apparatuur die nodig zijn om het stro te verspreiden niet gebruiken. Telers waarschuwen voor meer nat weer of voor de vorst die grote hoeveelheden van de worteloogst in het VK vernietigen.

Coral Russell van de British Carrot Growers Association: "De overstroming heeft veel telers geschaad. Ze hopen dat er iets gebeurt waardoor ze toch hun stro kunnen verspreiden."

"Meer dan 50% van het wortelareaal in het VK is getroffen. De enige uitzondering vormen de in East Anglia en Schotland geteelde gewassen. Als het nu vriest of als het natter wordt, dan zullen alle wortelen die niet met stro bedekt zijn beschadigd raken en ongeschikt zijn voor de markt. Ze zullen verrotten."

Bron: farminglife.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven