Lynn Jackson, RK Drysdales

Koolraap-'swoodles' nieuwste koolhydraatarme alternatief

Nu de vraag naar convenience- en ready-to-eat groentenproducten steeds verder toeneemt, hebben veel bedrijven hiervan een vast onderdeel van hun aanbod gemaakt. 

Het op de Schotse grens gevestigde RK Drysdales is één van deze bedrijven. Deze bekende teler van koolraap, prei, spruiten en sinds kort ook kalettes( flowersprouts, boerenkoolspruiten) heeft zijn assortiment uitgebreid met ready-to-eat producten. 

Het nieuwste product zijn koolraapreepjes die door Tesco onder de merknaam 'Swoodles' worden verkocht. Het product is een koolhydraatarm alternatief dat kan worden gekookt, gestoomd of geroerbakt maar ook in de magnetron te bereiden is. Het bedrijf produceert ook koolraapblokjes, een product dat inmiddels een vaste plaats op de markt heeft veroverd.

Spruiten en prei die buiten de consumentenspecificaties vallen worden ook versnipperd voor de convenience-markt.

"We merken dat de vraag naar kant-en-klare groenten toeneemt. Mensen hebben vaak geen tijd of zin om hun groenten zelf schoon te maken en dit geldt zeker voor koolraap, een groente die thuis lastig te bereiden is."

RK Drysdales teelt op ongeveer 404 hectare spruiten. Een aantal jaren geleden ontwikkelde het bedrijf een spruitenschilmachine die gebruik maakt van een waterstraal om de spruiten te schillen. Het assortiment omvat ook gehalveerde en schoongemaakte spruiten.

Lynn zegt dat het weer in de regio waar het bedrijf zich bevindt zeer nat is geweest, net zoals in de rest van het VK. Desondanks zijn de spruiten van goede kwaliteit en zijn er diverse maten leverbaar. Als gevolg van het slechte weer zijn de opbrengsten dit seizoen wel lager.

 

Voor meer informatie:
Lynn Jackson
RK Drysdale
Tel: +44 1368 830 448 
LynnJ@rkdrysdale.co.uk  
www.rkdrysdale.co.uk


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven