Geert Baecke, Tino’s Fruit

"Populariteit Grieks citrus neemt nog elk jaar toe"

Tholen – Het citrusseizoen is bij Tino’s Fruit goed van start gegaan. “De mandarijnen en clementines doen het heel erg goed”, vertelt Geert Baecke. “De vraag is momenteel erg goed, maar ook over de kwaliteit zijn we zeer tevreden. Naast het Spaanse product importeren we zelf al jaren Grieks citrus. Over een week of drie krijgen we de eerste Griekse handsinaasappelen binnen. Mandarijnen en clementines halen we niet uit Griekenland, want daar zitten vaak pitjes in en dat willen de consumenten niet.”

“Ik kom net terug uit Griekenland en ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van het Griekse citrus. Normaal gezien zijn rond deze tijd de Griekse sinaasappelen nog vrij zuur, maar dit jaar zijn ze al ongelofelijk lekker. We merken dat de populariteit van de Griekse sinaasappelen toeneemt. Vroeger waren er maar weinig verpakkingsmogelijkheden beschikbaar, maar dat is al erg verbeterd. Daarnaast is Griekenland een stuk verder weg dan Spanje, maar als je naar de prijs kijkt, is Griekse citrus alsnog goedkoper dan het Spaanse product”, aldus Geert.

“Naast citrus doen de wintergroenten het momenteel ook erg goed. Het is echt de tijd voor pastinaak en wilde champignons. Daarnaast hebben we ook weer eigen geteelde winterpostelein, koriander en rucola in ons assortiment. De winterpostelein is bij ons een zeer populair product. De kwaliteit is zeer mooi en ook de kleur is mooi donkergroen. Het product is zo populair dat we het alleen aan onze vaste klanten verkopen, omdat de volumes vrij beperkt zijn”, besluit Baecke.  

Voor meer informatie:
Geert Baecke
Tino's Fruit
Sluisstraat 55-57
8300 Knokke-Heist
+32(0)50-612201
+32(0) 475-606133
geert@tinos.be   
www.tinos.be 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven