Guy De Meyer, Demargro

“Veel vraag naar Belgische aardbeien en peren, handel in wintergroenten teleurstellend”

Tholen – “Het zou buiten wat kouder moeten worden”, zegt Guy De Meyer van Demargro. “De handel van wintergroenten is op het moment niet goed, maar ook niet slecht. Hoewel de afnames van prei goed zijn, blijft de prijs wat achter. 30 cent voor een kilo prei is te laag voor de teler en ondanks dat de aanvoer niet erg hoog is, neemt de prijs maar niet toe. Vorig jaar rond deze tijd lagen de preiprijzen een stuk hoger.”


Links: jonge prei Rechts: Franse prei

Frankrijk
“Doordat er in heel Europa relatief voldoende prei is, valt de export wat tegen. Echter doordat wij samenwerken met Franse telers, zetten wij nog wel wat prei af in Frankrijk. Over de samenwerking met de Franse telers zijn we zeer tevreden. Fransen willen het liefst lokaal product, dus alles loopt perfect zo”, aldus Guy.

Belgische aardbeien
Voor kolen geldt hetzelfde verhaal. “Groene, rode en witte kolen gaan op het moment ook voor 30 cent per stuk. Dat is een lage prijs voor de tijd van het jaar”, vervolgt De Meyer. “Belgische aardbeien doen het daarentegen wel erg goed. We hebben erg hoge prijzen gehad een aantal weken geleden, maar sinds het toenemende volume importaardbeien op de markt, zijn de prijzen wat gezakt. Ondanks de toenemende volumes import aardbeien, is de vraag naar Belgische aardbeien nog altijd goed.”

Hardfruit
“Ook de appelen en peren doen het momenteel goed. Peren gaan vlot weg naar alle Europese landen. Spanje neemt heel wat Conference en Doyenne af, maar ook Frankrijk vraagt mooie volumes. De prijs voor de schoonste maten Conference ligt rond de 60 à 65 cent de kilo. Dat is een stuk beter dan vorig jaar en voor ons als handelaar is dat een mooie werkbare prijs”, besluit Guy.

Voor meer informatie:
Guy de Meyer
Demargro
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie
+32 (0)51 74 70 75
guy.de.meyer@demargro.be    
www.demargro.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven