Fruit onbeschadigd en stevig in kartonnen banderolverpakking

Als er dan toch verpakt moet worden, dan natuurlijk het liefst zo duurzaam mogelijk en met de minste kans op beschadigingen en voedselverspilling. Daarom heeft Bandall de banderolverpakking ontwikkeld. In de Bandall banderolverpakking liggen groenten en fruit stevig in de verpakking, terwijl de banderol op zichzelf de productmarketing een boost kan geven.

Geen additionele etiketten nodig
De bescherming ontstaat door een kartonnen schaaltje met aan weerszijden twee flapjes. Door het schaaltje met de flapjes te banderolleren met een banderol van FSC gecertificeerd Kraft of MC-papier, worden de flapjes naar binnen gedrukt, waardoor bijvoorbeeld appelen, peren, citroenen of avocado’s onbeschadigd en strak in de kartonnen schaal blijven zitten. Dit is een voordeel ten opzichte van sommige kartonnen sleeve-verpakkingen, omdat daarin de producten soms kunnen rollen en schuiven, waardoor het fruit wordt beschadigd. Daarnaast heeft de verpakking verder geen additionele etiketten nodig en dus ook geen additionele etiketteermachine. Bandall banderolleermachines kunnen tijdens het banderolleren kleine formaatverschillen van groenten of fruit opvangen, waardoor de producten ook netjes en strak in de verpakking zitten. Beurse plekken met verspilling als gevolg kunnen daarmee worden voorkomen.

Branding en productinformatie
Het papieren banderolleermateriaal kan worden voorbedrukt met merk-gerelateerde afbeeldingen, logo’s of teksten (Branding by Banding). Daarnaast kan variabele informatie gelijktijdig met het banderolleren op de banderol worden meegeprint. Alleen Bandall kan deze variabele informatie – zoals barcodes, lotnummers, QR-codes of verpakkingsdata – over de gehele lengte en breedte van de banderol meeprinten. Hierdoor wordt ook het gebruik van additionele etiketten overbodig. Met de bedrukte of onbedrukte banderol van wit of bruin papier, gecombineerd met een kartonnen tray, ontstaat er een duurzame verpakking met een duurzame uitstraling. Het percentage sealmateriaal dat nodig is om het AGF-product gedegen te kunnen banderolleren, is minimaal.

Extra mogelijkheden
De banderolverpakking is volgens Bandall al succesvol in diverse grote supermarktketens in Nederland en daarbuiten dankzij de combinatie van duurzame uitstraling, bescherming en branding. Daarnaast biedt de banderol nog extra mogelijkheden, zoals een contouruitsnijding aan weerszijden van de banderol, waarmee bijvoorbeeld logo’s, speciale aanbiedingen of storytelling extra kunnen worden benadrukt. Ook de verhalen van de telers kunnen flexibel op de achterzijde van de banderol worden geplaatst, al dan niet voorzien van persoonlijke recepten.

Het Nederlandse Bandall en Speciaaldrukkerij Max. Aarts vormen samen de drijvende krachten achter de Branding by Banding concepten en banderolleertoepassingen. 

Voor meer informatie:
Bandall
Damzigt 45
3454 PS De Meern
T: +31 85 27 35 840 
E: info@bandall.com 
W: www.bandall.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.