Aardappelopbrengst in Keniaanse provincie Narok in een jaar verdrievoudigd

De aardappelopbrengst in de Keniaanse provincie Narok is in het afgelopen jaar met 300% gestegen door de introductie van  tuinbouwmechanisatie in januari. Tegelijkertijd zijn de verliezen na de oogst met 90% gedaald als gevolg van een samenwerking tussen telers, provinciale overheden en donoren.

Deze cijfers kwamen naar voren toen de EU de telers met een subsidie van € 450.000 steunde om de mechanisatie te verbeteren. In het kader van het AgriF1 Kenya Challenge Fund zal het geld tevens worden besteed aan de bouw van een koelcel voor aardappelen om de verliezen na de oogst te beperken.

Rebecca Amukhoye van Self Help Africa Country zei dat telers getraind zullen worden. Zij zei ook dat het lokale bedrijf Vehicle and Equipment Leasing Limited (VAELL) is aangetrokken om z'n diensten te verlenen.

Volgens Amukhoye helpt de subsidie kleinschalige telers om op een duurzame en milieuvriendelijke manier te telen. "Meer dan 10.000 telers zullen naar verwachting van het initiatief profiteren."

Volgens the-star.co.ke zal de subsidie kleinschalige telers helpen om toegang te krijgen tot gecertificeerde pootaardappelen, krediet en marketingdiensten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven