Denemarken: Coop wil in 2025 75% minder CO2-uitstoot

Australië: collectief proces aangespannen tegen Woolworths
Een advocatenbureau in Australië heeft namens meer dan 7.000 gedupeerde werknemers een collectief proces tegen Woolworths aangespannen. Woolworths heeft de werknemers lange tijd stelselmatig te weinig loon betaald. Volgens het advocatenkantoor Adero Law moet Woolworths meer dan het dubbele van het geschatte tekort aan salariëring uitkeren. Wegens het loonschandaal is de Australische overheid inmiddels een onderzoek naar Woolworths begonnen.
Bron: in.reuters.com

Israël: lagere aandelenkoersen door geruchten over Walmart
De aandelenkoersen van verschillende Israëlische supermarktketens zijn gedaald, nadat geruchten de ronde deden over de komst van Walmart in de Israëlische sector. De geruchten zijn ontstaan, nadat via Linkedin in de afgelopen weken meerdere wervingsadvertenties werden gepubliceerd. Dit had gevolgen voor de waarde van de aandelen van onder andere de ketens Shufersal, Rami Levi, Victory en Yohananof. Volgens een woordvoerder van Walmart waren de wervingsadvertenties weliswaar voor vacatures in Jeruzalem, maar specifiek voor de stad Jeruzalem in Illinois in plaats van Jeruzalem in Israël. De advertenties leken echter duidelijk gericht tegen een Israëlisch leespubliek. Ook de geografische locatie van de vacatures werden vermeld als in Israël.
Bron: jpost.com

Denemarken: Coop wil met 2025 75% minder CO2-uitstoot
Coop heeft in Denemarken aangekondigd met 2025 zijn CO2-uitstoot met 75% te hebben verminderd. Ook streeft het bedrijf naar een klimaatpositieve status in 2030. Coop wil verder met 2030 de indirecte CO2-uitstoot van leveranciers, logistieke bedrijven en consumenten met 1 miljoen ton per jaar verminderen. "Coop heeft al meer dan 153 een traditie als voorbeeld voor Denemarken op het gebied van verantwoordelijkheid. Nu de wereld te maken heeft met zijn grootste uitdaging ooit, willen we ook een natuurlijk onderdeel zijn van de oplossing van het klimaatprobleem", aldus Coop-CEO Peter Høgsted.
Bron: esmmagazine.com

Ahold-Delhaize CEO wil heldere prijzen in EU
Bedrijven die merkproducten leveren maken de leveringsketen onnodig ingewikkeld. Ook ondermijnen deze bedrijven alle voordelen van de verenigde markt van de EU. Dat is de mening van Ahold-Delhaize CEO Frans Muller. Muller roept op tot meer transparante en door heel de EU geldende prijzen. "Consumenten moeten zich bewust zijn van het feit dat veel merkproducten van grote leveranciers slechts in drie verschillende faciliteiten worden geproduceerd. Waarom hebben we dan in 27 verschillende landen evenzoveel verschillende prijzen? Waarom zien we niet een snellere trend voor algemene Europese prijzen. Als we dingen op deze manier konden versimpelen, zou ons leven een stuk makkelijker worden" aldus Muller in een interview met German Retail Blog.
Bron: retaildetail.eu

VK: Ocado geeft voor £500mln aan obligaties uit
De Britse online supermarkt en tech-onderneming Ocado heeft voor £500mln (€586,7mln) aan obligaties uitgegeven. Ocado wil op deze manier kapitaal verkrijgen, dat voor een deel wordt gebruikt om de aanbouw van geautomatiseerde distributiecentra voor buitenlandse partners te financieren. Ocado heeft binnen het Verenigd Koninkrijk een marktaandeel in de supermarktsector van slechts 1,4%. Door met de zelf ontwikkelde technologie samenwerkingsverbanden aan te gaan met buitenlandse supermarktketens, ontwikkelt het bedrijf zich echter tot wereldspeler. Enkele supermarktgroepen waarmee Ocado samenwerkt zijn Kroger in de VS, Casino in Frankrijk en Aeon in Japan.
Bron: reuters.com

Duitse retailomzet nam in oktober af
Uit statistieken blijkt dat de retailomzet van Duitsland in oktober is afgenomen. Dit impliceert dat de consumptie door Duitse particulieren een korte pauze heeft genomen in de aanloop naar het kerstseizoen. De retailomzet daalde in oktober maand op maand met 1,9%. In de maand daarvoor bleef deze omzet nagenoeg gelijk. De daling in omzet in oktober was de grootste sinds december vorig jaar. Ondanks de omzetafname verwacht het economisch instituut IFO een zeer goede kerstmis. Jaar op jaar is de omzet in oktober met 0,8% toegenomen. In september steeg de retailomzet jaar op jaar met 3,4%.
Bron: esmmagazine.com

Indiase winkelhouders boos op Amazon en Walmart
Indiase winkelhouders komen in verweer tegen grote internationale bedrijven zoals Amazon en Walmart. Volgens de winkelhouders overtreden de extreem lage prijzen van Amazon en Walmart de regels met betrekking tot het beschermen van lokale ondernemingen. Walmart en Amazon hebben via dochterondernemingen miljarden geïnvesteerd om de markt van India met zijn 1,3 miljard consumenten binnen te dringen. Volgens Praveen Khandelwal van de branchevereniging Confederation of All India Traders zijn Amazon en Flipkart, dat onder Walmart valt, een tweede versie van de East India Company. Hiermee verwijst Khandelwal naar de Britse handelsvereniging die zo'n 200 jaar geleden het kolonialisme van het Britse rijk in India introduceerde. "De motieven van Amazon en Flipkart hebben niets met ondernemen te maken, maar alles met monopolisering en macht", aldus Khandelwal.
Bron: gulfnews.com

VS: Meijer krijgt zangkoren in winkels
Om bezoekers en medewerkers in een kerstsfeer te krijgen, laat de supermarktketen Meijer in de weekenden lokale zangkoren optreden met kerstliedjes. Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft de keten lokale muziekverenigingen uitgenodigd om tussen de winkelgangen door optredens te laten verzorgen. Dit jaar zullen in totaal 115 muzikale groepen aanwezig zijn.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Lidl opent eerste winkels op Long Island, New York
De Amerikaanse tak van Lidl heeft bekend gemaakt dat de keten op 11 december zijn eerste twee vestigingen gaat openen op Long Island in de staat New York. De winkels zullen alle dagen van de week openingstijden hanteren van 8 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds.
Bron: progressivegrocer.com

Amerikaanse ministerie werkt met Jamaicaanse supermarkt
Het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid heeft onder de naam Get the Good Stuff een nieuw programma opgezet. Amerikaanse inwoners die gebruik maken van Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP, de opvolger van het voedselbonnenprogramma) kunnen hierdoor tegen lage prijzen groente en fruit halen bij supermarkten die bij het programma zijn aangesloten. Een van deze supermarkten is de Jamaicaanse supermarktketen Fine Fare Supermarket, die drie vestigingen in New York City heeft.. Bij elke dollar die wordt uitgegeven aan verse AGF die onder SNAP valt, wordt een extra dollar op een persoonlijke klantenkaart geplaatst. Het bedrag op deze klantenkaart kan vervolgens worden gebruikt bij een volgende aanschaf bij een aangesloten winkel. Volgens Kate MacKenzie van het gemeentebestuur van New York is het belangrijk dat ook minder welgestelde New Yorkers toegang hebben tot gezonde versproducten. "Met dit programma kunnen ze de producten kopen op een manier die het meest geschikt voor ze is, of dit nu vers, in conserven of diepgevroren is. Het is belangrijk dat de deelnemers aan het programma deze keuzes kunnen maken, zodat ze makkelijker hun gezin kunnen voeden.“
Bron: qns.com

VS: Kroger opent keukens voor thuisbezorging
De Amerikaanse supermarktketen Kroger heeft in samenwerking met het softwareplatform ClusterTruck een aantal keukens geopend voor thuisbezorging. Clustertruck is gespecialiseerd in keukens, die specifiek bedoeld zijn om online bestelde gerechten te bereiden en aan huis te leveren. Door verschillende menu's via een enkele centrale keuken aan te bieden is Kroger Delivery Kitchen in staat om maaltijden aan huis te bezorgen, zonder dat er sprake is van extra bezorgkosten. De samenwerking met Clustertruck wordt gaat aanvankelijk van start in Carmel, Indiana en in Indianapolis en Columbus in Ohio. Clustertruck is verder een soortgelijk project begonnen met King Soopers in Denver, Colorado.
Bron: prnewswire.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven