Nicholas Burd - Universiteit van Illinois

Aardappelen net zo effectief als energy gels

Onderzoek heeft aangetoond dat het innemen van geconcentreerde energy gels tijdens langdurige inspanning bevorderlijk is. Dit betekent dat het consumeren van aardappelpuree tijdens langdurige inspanning net zo goed werkt als een energy gel die het bloedglucosegehalte in het bloed en de prestaties van getrainde sporters een boost geven.

Nicholas Burd, professor aan de Universiteit van Illinois: "Het onderzoek heeft aangetoond dat het innemen van geconcentreerde koolhydraat gels tijdens langdurige inspanning de beschikbaarheid van koolhydraten tijdens het sporten bevorderen en de prestaties verbeteren. Het doel van onze studie was om de keuze in koolhydraten uit te breiden en smaakvermoeidheid bij sporters te verminderen."

Aardappelen zijn een veelbelovend alternatief voor sporters, omdat ze een kosteneffectieve en gezonde bron van koolhydraten vertegenwoordigen, rapporteerden de onderzoekers in het Journal of Applied Physiology.

Bovendien bieden ze een hartig alternatief voor de zoete energy gels. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 12 deelnemers die gemiddeld 265 km per week fietsen.

Bron: newsgram.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven