Multivac:

"Aandacht voor duurzaamheid tijdens Empack 2020"

Multivac heeft bekendgemaakt aanwezig te zullen zijn op de verpakkingsbeurs Empack, die volgend jaar op 31 maart, 1 en 2 april 2020 plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. Het bedrijf zal tijdens dit evenement zowel gebruikte als nieuwe machines laten zien in combinatie met aandacht voor duurzaamheid. "Empack draait voor ons niet alleen om het kennismaken met nieuwe klanten, maar ook om het informeren van onze bestaande relaties over de nieuwste ontwikkelingen", zegt Mart de Koning, als salesmanager verantwoordelijk voor de verkoop van Multivac in Nederland. "Wij hebben bijna aan alle edities meegedaan, eerst alleen in Den Bosch, later ook in Utrecht."

Wat kunnen verpakkingsprofessionals verwachten op de stand van het bedrijf? "Er moeten nog de nodige besluiten worden genomen, maar we kunnen wel vast een tipje van de sluier lichten", vertelt development manager Saskia Cooman. "We zullen zowel gebruikte machines als het nieuwste van het nieuwste laten zien. Dit in combinatie met aandacht voor duurzaamheid. Dat heeft niet alleen betrekking op gereviseerde machines, maar ook plastic besparende oplossingen waarbij per verpakking minder materiaal wordt gebruikt. Kortom: de nieuwste technologieën waarmee naast zo efficiënt mogelijk ook zo effectief mogelijk wordt verpakt."


Mart de Koning en Saskia Cooman 

Draaiende machine
Op de beurs zal in ieder geval een combinatie van een dieptrek- en traysealmachine te zien zijn, weet Saskia: "Daarbij is altijd het streven om een draaiende lijn te laten zien. In combinatie met nieuwe materialen. Klanten vinden het prettig als ze het hele pakket van één toeleverancier kunnen betrekken. Daarvoor hebben we samen met diverse toeleveranciers nieuwe materialen ontwikkeld. Zowel folielaminaten als monomaterialen en in het algemeen plastic besparende verpakkingsoplossingen zoals Multivac PaperBoard. Hiermee wordt, door een combinatie van karton en plastic, voor 60 tot 90 procent aan plastic bespaard. Daarbij is het plastic heel makkelijk uit de kartonnen basis te drukken, zodat ze gescheiden kunnen worden afgevoerd."


Multivac PaperBoard

CO₂-footprint
Volgens Mart heeft Multivac op Empack door de jaren heen nieuwe relaties opgedaan. "Bijvoorbeeld kleine bedrijven die gaan automatiseren omdat er geen personeel meer te krijgen is om handmatig te verpakken. Maar er zijn ook grote bedrijven die doorgroeien en -automatiseren omdat het ook voor hen lastig is om aan goed en voldoende personeel te komen. Daarbij krijgen bedrijven steeds meer te maken met de eisen die fabrikanten en retailers stellen aan het soort verpakking dat zij willen hebben. In andere materialen en in minder materiaal. Verlaging van de CO₂-footprint is een bekende kreet."

"Daarnaast zie je dat ook voedingsmiddelenfabrikanten door de toename van e-commerce zich steeds meer in de richting van een retailer ontwikkelen, aangezien zij op die manier hun producten ook zelf verkopen", vult Saskia aan. "Dat wordt met de komst van Generatie Z alleen maar sterker. Je houdt wel fysieke winkels maar die zijn er dan voor de beleving en niet om boodschappen te doen. Want tijd is het nieuwe geld."

Voor meer informatie:
Multivac
T: +31 348 4365 76 
W: https://nl.multivac.com/nl/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven