Fotoreportage: Opendeur Winterdagen bij Groothandel ClaessensTholen – Afgelopen zondag en maandag 1 en 2 december organiseerde Groothandel Claessens Opendeur Winterdagen. Tijdens de opendeurdagen konden de bezoekers naast het nieuwe assortiment ook een kijkje nemen in de nieuwe kantoren, degustatiekeuken, Cash & Carry en magazijn.

“We zijn in oppervlakte verdubbeld”, vertelt Julie De Bie over de uitbreiding van Groothandel Claessens. “We zijn in de laatste jaren zo hard gegroeid dat uitbreiding nodig was om efficiënt te blijven werken.” Zaakvoerder Tom Claessens nam 15 jaar geleden de fruitwinkels in Antwerpen en Brussel van zijn vader over en verhuisde naar de groothandelsmarkt in Antwerpen. Sindsdien ligt de focus op het leveren aan de top- en het middensegment horeca, maar ook aan scholen en ziekenhuizen. Inmiddels werkt er 100 man personeel die dag en nacht de bestellingen klaarmaken.


Zaakvoerder Tom Claessens

Altijd opzoek naar primeurs
“Het liefst kopen we onze producten rechtstreeks bij de producent in. Daarnaast kopen we in bij alle veilingen in België en halen we veel producten uit het noorden van Frankrijk. We hebben veel veeleisende topchefs als klanten die altijd opzoek zijn naar primeurs, daarom streven wij ernaar om nieuwe producten als eerste in ons assortiment te hebben en de trends goed te volgen. Ongeveer 600 leveringen vertrekken elke dag vanuit Antwerpen naar klanten in Vlaanderen, Brussel, Luik en de kuststreek”, aldus Julie.

Cash & Carry
Voor horecazaken die zelf hun producten uit willen kiezen heeft Groothandel Claessens een Cash & Carry in het leven geroepen. “We hebben zo’n 3.000 verschillende soorten AGF-producten in ons assortiment en een groot gamma aan specialiteiten en Aziatische producten”, vervolgt Julie. “Met de bouw van de degustatiekeuken willen we chefs inspireren met nieuwe producten en inspelen op de seizoenen. Ondanks dat we al een vrij groot gamma hebben, zijn er nog altijd nieuwe producten en concepten te ontdekken en dit willen we samendoen met onze klanten.”

Vierde gamma
Om de klanten te ontlasten, biedt Groothandel Claessens in samenwerking met Gomad een groot assortiment op maat gesneden producten aan. “Enkel doen we enkel op maat gesneden”, vertelt Christophe De Mey, zaakvoerder van Gomad. “Naast het snijden op maat bieden we soepen en sausen aan van reststromen en garen, pekelen en fermenteren we. Tevens werken we enkel met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Deze mensen leiden we op, geven ze taalles indien nodig en bieden we een vast contract. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan de maatschappij.”


Christophe De Mey

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie:
Julie De Bie
Groothandel Claessens
Kielsbroek 23
2020 Antwerpen
+32(0)3 2374429
info@groothandelclaessens.be    
www.groothandelclaessens.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.