Vierde seizoen van de Yacon op Kinrooise bodem gevierd

Vrijdag 15 november werd de 4e oogst van de Kinrooise appelwortel, Tasty Yacon, gevierd. De eerste Yacon oogst dateert al van 2016, toen hij in het kader van het GroenteInnovatieFonds werd geïntroduceerd op de Agropolis-site.

Teler Leo Henckens met yacon

Teeltbedrijf Henckens-Snijkers heeft zich vanaf de introductie ontfermd over de teelt, met succes weliswaar want dit is al het 4e jaar dat de Yacon knol wordt geoogst.

Ieder jaar wordt de verscheidenheid van de Tasty Yacon benadrukt tijdens het oogstevent. Twee jaar geleden gingen lokale koks aan het werk met yacon. Vorig jaar werden de Kinrooise bakkers uitgedaagd, met groot succes want op bestelling kan je yacon vlaai, yacon muffins, yacon brood en vele andere producten verkrijgen. Tevens werd er in 2018 de YEP-Gin op de markt gebracht.

Dit jaar werd alle verscheidenheid gebundeld en konden de aanwezigen verschillende gerechtjes proeven. De primeur ging naar de yacon confituur en siroop. 

Voor de vele aanwezigen werd er een korte rondleiding voorzien. Met uitleg van Yacon teler Leo Henckens kwam zowel het oogsten als bewaren tot verpakken aan bod.

Voor meer informatie:
Leo Henckens
Hoeve ‘t Bommesaarke
0495 20 80 32  
leohenckens@telenet.be
www.tastyyacon.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.